ΤΟ THRIVE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ//

«Yφαντοπλεξίματα». Ένα ραντεβού που δεν πρέπει να χάσετε

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για την Κυριακή σας;

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να περάσετε μια διαφορετική Κυριακή γεμάτη παιχνίδι; Tο Thrive Global το προτείνει ανεπιφύλακτα και σίγουρα μια δοκιμή θα σας πείσει.

Πρόκειται άλλωστε για κάτι που μπορείτε να κάνετε εντελώς δωρεάν και που σίγουρα τα παιδιά σας θα λατρέψουν. Τι είναι όμως τα «Υφαντομπλεξίματα»;

Με την καθοδήγηση της Ιωάννας Πανούτσου από την ομώνυμη ομάδα, οι μικροί δημιουργοί θα ανακαλύψουν πώς η κλωστή γίνεται υφάδι και τα νήματα μπλεξίματα και θα δημιουργήσουν τα δικά τους χάρτινα υφαντοζωάκια και σελιδοδείκτες, αφού πρώτα γίνουν οι ίδιοι αργαλειοί και υφάνουν στις πιο περίεργες ρόδες.

Τι λέει η ίδια σχετικά

«Η υφαντική προέκυψε ως μια φυσική εξέλιξη των παιδικών εικόνων και ιστοριών της γιαγιάς μου. Τα εργαλεία του αργαλειού και τα υφαντά διαφόρων χρωμάτων και σχεδίων που χρησιμοποιούσε αποτέλεσαν την αφορμή να ασχοληθώ μαζί της. Η ενασχόληση μου τόσο με τα παιδιά όσο και με την υφαντική βρήκε τον χώρο της στην ομάδα Υφαντομπλεξίματα, που δημιουργήσαμε με την Κατερίνα Λατούφη. Η ομάδα διοργανώνει εργαστήρια υφαντικής, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή μέσα από το παιχνίδι με την ύφανση χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά», λέει η Ιωάννα.

Ποια είναι η Ιωάννα Πανούτσου

Η Ιωάννα είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Νέες τεχνολογίες στη εκπαίδευση» και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με την εφαρμογή διακοσμητικών τεχνικών σε υφάσματα και χρηστικά αντικείμενα, καθώς και με την υφαντική και την κομποδετική (macrame). Επίσης, καταπιάνεται με την αργυροχρυσοχοΐα και την κατασκευή κοσμημάτων με φυσικά και εναλλακτικά υλικά.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή 4 Οκτωβρίου
Διάρκεια: 10:30-12:00
Ηλικίες: 4-7 ετών
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Σχεδία home
Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα
Τηλ.: 213 0231220, e-mail: [email protected], [email protected]

Διάβασε ακόμα:

Γονείς Εθελοντές; Ωφελημένα Παιδιά

Με ένα βιβλίο γιορτάζω. Τον κόσμο τον αλλάζω. Διαβάζω!

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ASK THE EXPERT//

Πώς μπορώ να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου;

ΤΟ THRIVE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ//

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα «Ελληνικά Αγριολούλουδα»

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

10 χρυσοί κανόνες για το παιχνίδι με το παιδί σας

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης