ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Βίντεο: Οι “δύσκολοι” άνθρωποι με την ασυνήθιστη γοητεία

Ο ψυχοδυναμικός ψυχολόγος Γιώργος Παπαγεωργίου, διευθυντής στην εταιρεία ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, μάς εξηγεί ποιοι χαρακτηρίζονται "δύσκολοι" άνθρωποι.

Συχνά ακούμε για «δύσκολους» ανθρώπους, ποιοι είναι όμως αυτοί τελικά; Είναι οι «δύσκολοι» ασθενείς που αντιμετωπίζουν θέματα με τα όριά τους. Ενώ ακόμα οι «δύσκολοι» άνθρωποι με οριακή διαταραχή συνηθίζουν να έχουν θυελλώδεις σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω τους.

Αυτά και ακόμα περισσότερα μάς αποκάλυψε ο ψυχοδυναμικός ψυχολόγος Γιώργος Παπαγεωργίου, διευθυντής στην εταιρεία ΨΥΧΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, σχετικά με τους «δύσκολους» ανθρώπους.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι διευθυντής & επόπτης επιστημονικού προσωπικού στη Ψυχική Φροντίδα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Αγγλία και έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχολογία της Υγείας. Παρότι έχει λάβει αρχικά Συστημική εκπαίδευση, πλέον τον ελκύει η προσέγγιση Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Relational Psychoanalysis). Έχει μεγάλη εμπειρία στην παρακολούθηση και παροχή συμβουλών σε θεραπευόμενους με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, χαρακτηρολογικές δυσλειτουργίες. Έχει συνιδρύσει την εταιρεία “Ψυχική Φροντίδα ΙΚΕ” (www.psychikifrontida.gr) και μεταξύ άλλων συμβουλεύει με εποπτικό ρόλο τούς επιστημονικούς συνεργάτες της “Ψυχικής Φροντίδας”. Η πλούσια εμπειρία του τον οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης οργανωμένης μονάδας παροχής ψυχικής φροντίδας κατ’ οίκον στην Ελλάδα. Είναι μέλος των Group Analytic Society International και International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP) – ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμα:

Βίντεο: Πόσα ξέρεις για την οριακή διαταραχή;

Βίντεο: Ψυχοθεραπεία – Ένα σχολείο ζωής για όλους

Ίσως σε ενδιαφέρει…

THRIVING MIND//

Βίντεο: Τι εννοούμε με τον όρο Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή;

THRIVING MIND//

Βίντεο: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε μία ψυχαναγκαστική μαμά;

THRIVING MIND//

Βίντεο: Ποια σημάδια μαρτυρούν ότι δεν έχουμε ψυχική ισορροπία;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης