ΕΥΕΞΙΑ//

Το Πρώτο Πράγμα Που Πρέπει Να Σκεφτείς, Όταν Ταξιδεύεις Σε Εξωτικούς Προορισμούς

Μάθε ποια νοσήματα μεταδίδουν τα κουνούπια και πώς να προστατευτείς.

Λοιπόν; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι κάθε φορά που ακούς τη λέξη κουνούπι; Τσιμπήματα, τοπικός ερεθισμός και ενοχλητική φαγούρα ή ακόμα και τον εκνευριστικό θόρυβο του συγκεκριμένου εντόμου πάνω από το αφτί σου την ώρα που κοιμάσαι … Αυτό όμως που ίσως δεν σκέφτεσαι ποτέ είναι ότι τα κουνούπια μπορεί με το τσίμπημά τους να μεταδώσουν ασθένειες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρές. Οι πιθανότητες μάλιστα μετάδοσης αυξάνουν, αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε κάποιο εξωτικό προορισμό.

Τι χρειάζεται να ξέρεις;

1.Τα πιο σοβαρά νοσήματα που μεταδίδονται μέσω κουνουπιών είναι ο Δάγκειος πυρετός, ο ιός Ζίκα, η νόσος του Δυτικού Νείλου και η Μαλάρια (Ελονοσία).

2. Χρειάζεται να παρακολουθείς την υγεία σου, μετά την επιστροφή σου από χώρες με κρούσματα από ιούς που μεταδίδονται από τα κουνούπια, για δύο περίπου εβδομάδες.

3. Αν διαπιστώσεις συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία στον αυχένα, αποπροσανατολισμό, μυϊκή αδυναμία, θα πρέπει να απευθυνθείς αμέσως στον γιατρό.

4. Ένα ποσοστό των ατόμων που μολύνονται από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια, όπως για παράδειγμα τη νόσο του Δυτικού Νείλου, δεν εκδηλώνουν συμπτώματα, ενώ άλλοι εκδηλώνουν ήπια συμπτώματα, στα οποία δεν δίνουν σημασία.

Υπάρχει τρόπος πρόληψης, όταν ταξιδεύεις σε εξωτικούς προορισμούς;

Το πρώτο για το οποίο πρέπει να φροντίσεις, αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε περιοχές όπου ενδημούν επικίνδυνα νοσήματα από κουνούπια, είναι η προστασία σου με την εφαρμογή εντομοαπωθητικού προϊόντος καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας κι όχι μόνο τις απογευματινές ή βραδινές ώρες.

Αν διαπιστώσεις συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία στον αυχένα, αποπροσανατολισμό, μυϊκή αδυναμία, θα πρέπει να απευθυνθείς αμέσως στον γιατρό.

Η ομάδα του thriveglobal.gr σου προτείνει:

Το Repel Spray από τα εξειδικευμένα εργαστήρια της Uni-Pharma το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς χωρίς ενόχληση, κάθε ώρα της ημέρας που χρειάζεσαι προστασία. Έχει ως δραστικό συστατικό το IR3535, απωθητικό φυσικής προέλευσης, που συστήνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποφυγή τσιμπημάτων από τα γνωστά έντομα, αλλά και τα είδη που συναντά κανείς, όταν ταξιδεύει σε τροπικές χώρες. Η εντομοαπωθητική δράση του διαρκεί 8 ώρες και χαρίζει στο δέρμα σου την απαραίτητη προστασία από τα τσιμπήματα των εντόμων και όλους τους κινδύνους που αυτά ενέχουν. Επομένως, είναι η ιδανική επιλογή, αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις οπουδήποτε μπορεί να υπάρχουν κουνούπια, πόσο μάλλον σε εξωτικούς προορισμούς.

Τι άλλο μπορεί να λειτουργήσει ως μέτρο προστασίας;

Ο κατάλληλος ρουχισμός. Να προτιμάς να φοράς ρούχα που σκεπάζουν τα χέρια και τα πόδια, παπούτσια κλειστά αντί για σανδάλια και πουκάμισα ή μπλούζες που να μπαίνουν μέσα στη φούστα ή το παντελόνι.Διάβασε ακόμα:

Όρια … Στα Κουνούπια! Υπάρχουν;

Ποιους Προτιμούν Να Τσιμπούν Τα Κουνούπια

Ο Παράγοντας Που Δεν Παίρνεις Σοβαρά, Όταν Κάνεις Κάμπινγκ

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Τα 3 κλειδιά της επιτυχίας για οποιονδήποτε στόχο

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Γιατί ξεκινάμε πράγματα που δεν θα τελειώσουμε ποτέ

ΘΩΡΑΚΙΣΟΥ//

Τι Να Κάνεις Όταν Ο Λαιμός Σου Σε Σαμποτάρει

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης