ΕΥΕΞΙΑ//

Το μυστικό για να γίνεις πιο χαρούμενος εσύ και οι γύρω σου είναι στα χέρια σου!

Τι λέει η επιστήμη για τις αγκαλιές;


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να αρχίσεις να μοιράζεις αγκαλιές.
-Πώς θα διώξεις κάθε αρνητικό συναίσθημα.


Πώς μπορείς να διώξεις μακριά τις αρνητικές σκέψεις, την κακή διάθεση, το άγχος και το στρες που σου προκαλεί ένας τσακωμός και μάλιστα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα; Με μία αγκαλιά! Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία ακόμα και μικρή σε διάρκεια αγκαλιά μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και να σε κάνει να ξεχάσεις την όποια διαφωνία έχεις με το σύντροφο, τον φίλο ή τον συνάδελφό σου.

Αν αναρωτιέσαι πώς γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο, η έρευνα αποκαλύπτει πως όταν αγκαλιάζεις κάποιον ή κάποιος άλλος σε αγκαλιάζει, τότε κάθε αρνητικό συναίσθημα που νιώθεις εσύ ή ο άλλος αποδυναμώνεται και εξαφανίζεται και τη θέση του παίρνουν τα θετικά συναισθήματα.

Η ανθρώπινη επαφή σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Αυτό είναι γνωστό. Αυτή η έρευνα όμως αποδεικνύει ότι η δύναμη της αγκαλιάς είναι θεραπευτική ανεξαρτήτου φύλου ή σχέσης. Δεν διαφοροποιείται δηλαδή ανάμεσα σε γυναίκες ή άντρες, αν είναι ένα παντρεμένο ή μη ζευγάρι ή αν πρόκειται για φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους υποστηρίζουν οι επικεφαλής της έρευνας.

Αν λοιπόν θέλεις κι εσύ να νιώθεις καλύτερα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, γιατί δεν ξεκινάς από σήμερα (άντε από αύριο) να μοιράζεις αγκαλιές; Στην οικογένεια, τον σύντροφο, τον συγκάτοικο, ακόμα και το κατοικίδιό σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξεις το στρες και να ξεκινήσεις με θετική διάθεση το πρωινό σου.

Τι θα κάνεις λοιπόν; Θα αγκαλιάσεις ή δεν θα αγκαλιάσεις;

Διάβασε ακόμα:

Το Μυστικό Που Έψαχνες Για Να Είσαι Πιο Ευτυχισμένος

Τα 4 Μυστικά Της Ευτυχίας

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς αντιμετωπίζουμε τα ξεσπάσματα του παιδιού

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Αλλαγή καριέρας; Δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φαντάζει

THRIVING MIND//

Ο Thrive Οδηγός για την Ψυχική Υγεία

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης