ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Τι Τύπος Networker Είσαι;

Ό,τι και αν απαντήσεις το σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι στρατηγική.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Αν είσαι τύπος connector.
– Τι λάθη κάνεις και σε θεωρούν δεδομένο.


Αν νιώθεις γεννημένος networker μπορεί να είσαι αυτό που λέμε connector; Τι είναι ο connector; Είναι αυτός που του αρέσει να γνωρίζει τους ανθρώπους μεταξύ τους, να δικτυώνεται και να δικτυώνει τους γύρω του, να μπαίνει σε παρέες και να κάνει γνωριμίες αριστερά και δεξιά, είναι ο τύπος που νιώθει αυτοπεποίθηση και ζει για να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω του. Όσο κι αν νιώθεις αυτοπεποίθηση όμως γιατί θεωρείς ότι το networking είναι φυσικό σου ταλέντο, για να είναι αποτελεσματικό για εσένα και να σου χτίζει μακροπρόθεσμα αξιοπιστία θέλει σωστή διαχείριση.

Χρειάζεσαι άμεσα στρατηγική!

Πώς μπορείς να καταλάβεις εάν είσαι τύπος connector:

-Πιστεύεις ότι συχνά οι άλλοι σε ρωτούν να τους συστήσεις κάποιον επαγγελματία;

-Συστήνεις εύκολα κάποιον χωρίς καν να εξακριβώσεις εάν μπορεί να εξυπηρετήσει;

-Όταν κάποιος σου ζητήσει βοήθεια, δίνεις το τηλέφωνο αυτού που θεωρείς ότι θα είναι καλή επαφή χωρίς καν να τον ενημερώσεις;

-Συστήνεις κάποιους μεταξύ τους χωρίς καν να στο ζητήσουν;

-Σε καλούν συχνά για να σε ευχαριστήσουν για την επαφή που τους έκανες;

Εάν έχεις απαντήσει θετικά στα περισσότερα από τα παραπάνω, μάλλον πρέπει να διαβάσεις τη συνέχεια του άρθρου γιατί σου συμβαίνουν κάποια ή όλα από τα παρακάτω:

Ξοδεύεις πολύ χρόνο

Έχοντας την έμφυτη χαρά της προσφοράς, βάζεις πάντα προτεραιότητα την αναζήτηση λύσεων και επαφών για τους άλλους, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνεις να ασχοληθείς όσο θα ήθελες με άλλα πράγματα. 

Διακινδυνεύεις την αξιοπιστία σου

Εστιάζεις τόσο στη δημιουργία της επαφής που ξεχνάς τα σημαντικά. Αποτελούν οι δύο επαφές λύση ο ένας για τον άλλο; Έχεις πάρει το Οκ να συστήσεις τον ένα στον άλλο; Συμφωνούν; Είναι τόσο καλός επαγγελματίας αυτός που συστήνεις όσο η καλή σου πρόθεση; Θα τιμήσει τη σύσταση ή θα σε εκθέσει; Έχεις αναπτύξει τέτοια σχέση μαζί του ώστε να είσαι σίγουρος ότι αποτελεί πρεσβευτή της δικής σου προσωπικότητας όπου βρεθεί;

Οι άλλοι σε θεωρούν δεδομένο

Ο connector κινείται σε πολλούς κύκλους και παντού διαχέει τη θετική του διάθεση και συμπεριφορά. Μοιράζοντας απλόχερα τη βοηθητική του διάθεση σε ανθρώπους τους οποίους δεν συναντά συχνά και άρα δεν χτίζει μαζί τους ουσιαστική σχέση εμπιστοσύνης, δημιουργεί την εντύπωση ότι «δίνει με ευκολία» και οι άνθρωποι τον θεωρούν δεδομένο.

Όταν είσαι ένας θετικός και απλόχερος άνθρωπος, όταν προσφέρεις τη βοήθειά σου στους άλλους, δεν σημαίνει ότι γίνεσαι ένας καλός Σαμαρείτης και ότι αυτόματα παραιτείσαι από οτιδήποτε θα μπορούσε να σε ωφελήσει.

Υπάρχει ο χρυσός κανόνας που λέει «Να βοηθάς χωρίς να θυμάσαι και να βοηθιέσαι χωρίς να ξεχνάς», και εκεί βασίζεται η φιλοσοφία του Givers Gain που σημαίνει Κερδίζω γιατί Βοηθάω. Η αμοιβαιότητα είναι μια πολύ σημαντική έννοια στη συνεργασία και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ηθικής στο δούναι και λαβείν μεταξύ ανθρώπων, είτε μιλάμε για τα κοινωνικά δίκτυα με την έννοια του κοινωνικού ιστού, είτε μιλάμε για επαγγελματικά δίκτυα, αυτά που προάγουν τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών.

Αρχική δημοσίευση από την Έλλη Γλύτσου στο epixeiro.gr


Διάβασε ακόμα:

Φρόντισε Τον Εαυτό Σου Και Δες Τις Σχέσεις Σου Να Ανθίζουν

Μήπως Πρέπει Να Σταματήσεις Να Παραείσαι «Καλός» Με Τους Συναδέλφους Σου;

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Γιατί θες συνέχεια να ευχαριστείς τους άλλους;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Γιατί Περιμένεις Τόσο Καιρό Μέχρι Να Κάνεις Το Σωστό;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τα κάνεις όλα σωστά; Τα 9+1 συναισθήματα που στο αποδεικνύουν

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης