ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Τι πρέπει να κάνεις τη Δευτέρα για να είσαι παραγωγικός όλη την εβδομάδα

Η Αντιπρόεδρος σχεδιασμού προϊόντων του Facebook, «ορκίζεται» σε αυτή τη συμβουλή.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να οργανώσεις την εβδομάδα σου.
-Γιατί πρέπει να κολλήσεις ένα post it στον υπολογιστή σου.


Τα πρωινά της Δευτέρας μπορεί να μην είναι η αγαπημένη στιγμή της εβδομάδας σου, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις το check-in σου ώστε να βεβαιωθείς ότι θα παραμείνεις στον σωστό δρόμο παραγωγικότητας, μέχρι την Παρασκευή.

Η Julie Zhuo, Αντιπρόεδρος σχεδιασμού προϊόντων στο Facebook, μίλησε πρόσφατα με το CNBC Make It για το πώς το κάνει και η συμβουλή της είναι αποτελεσματική και απλή:

«Ένα από τα πράγματα που με βοηθούν περισσότερο είναι να κάθομαι το πρωί της Δευτέρας και να σκέφτομαι σχετικά με την εβδομάδα», λέει. «Σκέφτομαι: «Αν είναι Παρασκευή απόγευμα και οδηγώ σπίτι από τη δουλειά, τι θέλω να έχω κάνει; Τι θέλω να κάνω αυτήν την εβδομάδα που θα με κάνει να νιώσω πραγματικά πετυχημένη; »

Επιπλέον, η Zhuo καταγράφει τους τρεις στόχους της για την εβδομάδα σε ένα post it που βάζει στον υπολογιστή της, σε ένα μέρος που είναι στο οπτικό της πεδίο. «Είναι κάτι που κοιτάζω κάθε μέρα όλη την εβδομάδα», λέει. Συνεχίζει να ιεραρχεί τις προτεραιότητές της όλη την εβδομάδα, κοιτάζοντας το ημερολόγιό της κάθε πρωί, ώστε να ξέρει τι έχει να κάνει εκείνη την ημέρα και στη συνέχεια κατανέμει τους στόχους της σε μικρότερα καθήκοντα για να τους καταστήσει πιο εφικτούς.

Διάβασε ακόμα:

Ο νέος τρόπος για να καταλάβεις ότι ολοκλήρωσες τη δουλειά σου

Κλέψε τις εντυπώσεις στη δουλειά σου ακόμα και εν μέσω πανδημίας – Οι 3 τρόποι

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

10 λεπτά την Παρασκευή που θα κάνουν τη Δευτέρα σου 10 φορές πιο εύκολη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

17 πράγματα που μπορείς να κάνεις το Σαββατοκύριακο για μια πιο δημιουργική και χαρούμενη εβδομάδα

ΕΥΕΞΙΑ//

Έρευνα: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι παραπάνω τα Σαββατοκύριακα

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης