ΕΥΕΞΙΑ//

Θες να κόψεις το κάπνισμα; Πρόσεξε τι βάζεις στο ψυγείο σου!

Μάθε τις τροφές που θα σε βοηθήσουν να κόψεις το κάπνισμα.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Πώς ο καφές ενισχύει τη γεύση του τσιγάρου.
– Γιατί θα πρέπει να συμπεριλάβεις το γάλα στην διατροφή σου.


Η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί μια δύσκολη απόφαση. Στην προσπάθεια αυτή όμως μπορείς να βρεις έναν απρόσμενο σύμμαχο. «Ποιον» θα ρωτήσεις και θα σου απαντήσω τη διατροφή. Ναι πολύ καλά διαβάσες η διατροφή και συγκεκριμένα τρόφιμα που καταναλώνεις καθημερινά μπορεί να σε βοηθήσουν να κρατηθείς μακριά από την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια. 

Τι λένε οι έρευνες

Φυσικά επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι συγκεκριμένα στοιχεία των τροφών μπορούν να μειώσουν την εξάρτησή μας από τη νικοτίνη δεν υπάρχουν, ωστόσο οι περισσότερες σχετικές έρευνες επικεντρώνονται στην αποφυγή κατανάλωσης τροφών και ροφημάτων που προάγουν την επιθυμία για κάπνισμα καθώς επίσης και στην προτίμηση εκείνων που σύμφωνα με μαρτυρίες «δεν πάνε» γευστικά με το τσιγάρο. Σε μια τέτοια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου του Ντιούκ, διερευνήθηκε η επιρροή που έχουν οι τροφές και τα ποτά στη γεύση του τσιγάρου, σε 209 καπνιστές και τους ζητήθηκε να ονομάσουν τι χειροτερεύει και τι ενισχύει τη γεύση του τσιγάρου. Οι καπνιστές ανέφεραν ότι το να πίνουν γάλα ή νερό ή το να τρώνε φρούτα και λαχανικά ή φυσικούς χυμούς επηρεάζει αρνητικά την γεύση του τσιγάρου. Από την άλλη, το αλκοόλ, ο καφές, τα ποτά με καφεΐνη και το κρέας ενισχύουν τη γεύση του τσιγάρου. 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ

Τα αποτελέσματα των προαναφερθείσων ερευνών θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν σε μια διατροφή που να διευκολύνει την διακοπή του καπνίσματος. Πάρ΄το λοιπόν απόφαση και βάλε στη διατροφή σου: 

– Άφθονα φρούτα και λαχανικά

– Αρκετό νερό

– Γαλακτοκομικά, με έμφαση στο γάλα

Μια διατροφή με πολύ νερό – αλήθεια ξέρεις πότε πρέπει να πίνεις νερό; – άφθονα φρούτα και λαχανικά, όχι μόνο δεν ταιριάζει με το τσιγάρο, αλλά προάγει και τη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού μας, βοηθώντας με άλλα λόγια να φύγει από μέσα μας η νικοτίνη που είχε τόσο καιρό ποτίσει τα κύτταρά μας.

Μην ξεχνάς

Αν θες να κόψεις το κάπνισμα υιοθέτησε έναν γενικότερο υγιεινό τρόπο διατροφής και ζωής βάζοντας και την άσκηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα και απόφυγε την κατανάλωση αλκοόλ και ροφημάτων και ποτών που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές, το μαύρο τσάι, η σοκολάτα και τα αναψυκτικά.

Διάβασε ακόμα:

Επιτέλους! Τι Σε Σταματάει Να Το Κόψεις;

Τα 7 Superfoods Που Σε Βοηθούν Να Αναβαθμίσεις Τη Διατροφή Σου 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Η επιστήμη σου δείχνει 9 τρόπους να μειώσεις το στρες

ΕΥΕΞΙΑ//

Η υγιεινή διατροφή βελτιώνει την διάθεση; Τι λέει το Cambridge για αυτό;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Καταπολέμησε Τη Ρουτίνα Σου

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης