ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τα μυστικά της γρήγορης προσαρμογής

Πώς να κερδίσεις βελτιώνοντας την προσαρμοστικότητά σου.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο σημαντική είναι η προσαρμογή για την επιβίωσή σου.
-Πώς να θωρακίσεις τον εαυτό σου απέναντι στην αλλαγή.


Ξέρουμε ότι για την επιβίωση του ο άνθρωπος χρειάζεται να είναι προσαρμοστικός. Μπορεί να ακούγεται κάπως πρωτόγονο, όμως αν το σκεφτείς καλύτερα – από τη στιγμή που ζεις σε μια κοινωνία – η προσαρμογή είναι αναπόσπαστο στοιχείο για την ενσωμάτωσή σου σε αυτή, αλλιώς το οποιοδήποτε κοινωνικό σύστημα σε εξοστρακίζει.

Γι΄αυτό θα πρέπει να γίνεις πιο ανοιχτός και ευέλικτος στον τρόπο που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι για τον περίγυρο σου, καθώς και απέναντι στα γεγονότα που σου συμβαίνουν είναι σημαντικό να αναπτύξεις την προσαρμοστικότητά σου, ιδιαίτερα αν δεν τα πας καλά με τις αλλαγές.

Είναι καλύτερο να θωρακίσεις τον εαυτό σου με «αντισώματα» προσαρμοστικότητας παρά να εξαναγκάζεις τον εαυτό σου στην προσαρμογή απότομα.

Ακολουθούν μερικές βελτιωτικές προτάσεις, ώστε να ενισχύσεις την ικανότητα σου να προσαρμόζεσαι

1.Μη φοβάσαι την αλλαγή. Η αλλαγή – σε οποιαδήποτε κατάσταση – σε εξελίσσει και πάντα αποτελεί μία αφορμή να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

2. Σκέψου με διαφορετικούς τρόπους τον πιθανό χειρισμό μιας κατάστασης και προσέγγισε διαφορετικά το ίδιο θέμα.

3. Πάρε γρήγορα τις αποφάσεις σου. Μη σπαταλάς υπερδιπλάσιο χρόνο με το να σκέφτεσαι πώς να ζεις αντί το να ζεις.

 4. Προσπάθησε να μην τεμπελιάζεις αλλά να δίνεις ευκαιρίες για να τονωθεί η ενεργητικότητά σου, αναλαμβάνοντας νέες εργασίες ή δραστηριότητες. Κάθε τι νέο που ξεκινάς σου δίνει μία νέα προοπτική σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

5. Καλλιέργησε την αλλαγή μέσα σου, από τις πιο μικρές λεπτομέρειες στην καθημερινότητά σου μέχρι τα πιο σημαντικά γεγονότα. Είναι καλύτερο να θωρακίσεις τον εαυτό σου με «αντισώματα» προσαρμοστικότητας παρά να εξαναγκάζεις τον εαυτό σου στην προσαρμογή απότομα.

 

Διάβασε ακόμα:

Μικρά Βήματα Για Να Εξασφαλίσεις Την Ευεξία Σε Κάθε Τομέα Της Ζωής Σου

Γιατί Πρέπει Να Επιβραβεύεις Τον Εαυτό Σου Για Κάθε Επιτυχία

 

 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τολμώ να βρω τη χαρά στη ζωή μου;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ό,τι κι αν φοβάσαι το έλκεις για να το θεραπεύσεις οριστικά

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς επηρεάζει η ενσυναίσθηση την επικοινωνία

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης