ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τα 5 στοιχεία που σε βοηθούν να σκεφτείς και να δράσεις πιο αποτελεσματικά

Ακολούθησε τα βήματα και άλλαξε τρόπο σκέψης.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς σε βοηθά η βαθιά κατανόηση.
-Γιατί να ακολουθήσεις την πορεία των ιδεών.


Θέλεις να έχεις πιο ευφάνταστες ιδέες; Αντιμετωπίζεις περίπλοκα προβλήματα; Θέλεις να βρεις νέους τρόπους για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις; Ακολουθείς κάποια διαδικασία για να πάρεις αποφάσεις; 

Υπάρχουν 5 πρακτικοί τρόποι που αναφέρονται στο βιβλίο του Edward B. Burger, «The Five Elements of Effective Thinking» και θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τον τρόπο σκέψης σου και να δράσεις πιο αποτελεσματικά. 

1. Βαθιά κατανόηση

Μην αντιμετωπίζεις σοβαρά ζητήματα χωρίς να τα επεξεργάζεσαι. Πρώτα κατανόησε καλά τις απλές ιδέες. Αφαίρεσε τα ασήμαντα και κράτησε ό,τι είναι σημαντικό. Να είσαι πολύ ειλικρινής με το τι γνωρίζεις και τι όχι. Και τότε δες τι λείπει, αναγνώρισε τα κενά και συμπλήρωσέ τα. Άφησε τις προκαταλήψεις ή τις θεωρίες. Υπάρχουν βαθμίδες κατανόησης. Κι εσύ θα πρέπει να αυξήσεις τις δικές σου. Η βαθιά κατανόηση είναι θεμέλιο της επιτυχίας.

2. Κάνε λάθη

Απότυχε για να μπορείς να επιτύχεις. Κάνε επίτηδες κάτι λάθος για να το κάνεις αναγκαστικά σωστά. Τα λάθη είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι καθώς υπογραμμίζουν τεράστιες και απροσδόκητες ευκαιρίες ή ελλείψεις της κατανόησης σου. Σου δείχνουν ποιον δρόμο να ακολουθήσεις και πυροδοτούν την φαντασία σου.

3. Κάνε ερωτήσεις

Κάνε συνεχώς ερωτήσεις για να αποσαφηνίσεις κάτι ή να αυξήσεις την κατανόησή σου. Οι ιδέες ξεπετιούνται ξαφνικά στον αέρα, συνεπώς οι κατάλληλες ερωτήσεις θα τις φέρουν στην επιφάνεια και θα σε βοηθήσουν να δεις πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσες.

4. Ακολούθησε την πορεία των ιδεών

Κοίτα πίσω και ψάξε να δεις από πού προήλθαν οι ιδέες. Κοίτα μπροστά για να ανακαλύψεις πού μπορούν να σε οδηγήσουν. Μία νέα ιδέα είναι πάντα ένα νέο ξεκίνημα. Οι ιδέες είναι σπάνιες, γι’ αυτό ξεζούμισέ τες. Το να ακολουθείς τις μικρές ιδέες μπορεί να έχει μεγάλη ανταπόδοση.

5. Κάνε την Αλλαγή

Αν κατανοήσεις πλήρως τα 4 πρώτα στοιχεία και τα καλλιεργήσεις, θα αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και τον τρόπο που μαθαίνεις. Μπορείς να βελτιωθείς, να ωριμάσεις και να ρουφήξεις ό,τι περισσότερο μπορείς. Είτε αυτό έχει σχέση με την εκπαίδευση, είτε με τον εαυτό σου, είτε με το πώς ζεις την ζωή σου. Και η αλλαγή του τρόπου σκέψης, θα σε βοηθήσει να μάθεις ακόμα περισσότερα για τον τρόπο που ζεις και τον τρόπο που μαθαίνεις.  

Δοκίμασε να ακολουθήσεις αυτές τις 5 συμβουλές και παρατήρησε την διαφορά στον τρόπο της σκέψης σου. 

Διάβασε ακόμα:

5 Δικαιολογίες Που Χρησιμοποιείς Όταν Φοβάσαι Να Κάνεις Μία Αλλαγή

Μάθε Να Ξεχωρίζεις Τα Ασήμαντα Από Τα Σημαντικά, Όπως Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Πώς 5 δευτερόλεπτα μπορούν να εξαλείψουν την αναβλητικότητα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Γιατί η περιέργεια αποτελεί το μυστικό των πιο επιτυχημένων ατόμων

ASK THE EXPERT//

Ο συμβιβασμός δεν είναι το κλειδί της επιτυχίας στην σχέση – Ένας ειδικός εξηγεί το γιατί

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης