ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Συναισθηματική ισορροπία: Γιατί τη χρειάζεσαι, αν είσαι σε σχέση

Μάθε πώς η δική σου ισορροπία επηρεάζει τη σχέση σου.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να υιοθετήσεις θετική στάσε απέναντι σε όσα συμβαίνουν.
-Πώς να βελτιώσεις τη φυσιολογία του σώματός σου.


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες στη ζωή τους, ενώ άλλοι, που ζουν σε πιο ιδανικές συνθήκες ή καταστάσεις, είναι λιγότερο ευτυχισμένοι; Ποιο είναι το απαραίτητο στοιχείο, για να απολαμβάνεις μια ευτυχισμένη σχέση; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η συναισθηματική σου ισορροπία. Όταν ξέρεις να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου αποτελεσματικά, σημαίνει ότι έχεις και τον έλεγχό τους. Καθώς έρχονται στη σχέση σου διάφορες προκλήσεις, ξέρεις να τις αντιμετωπίζεις με θετικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείς μια θετική στάση στη σχέση σου, χωρίς να εισέρχεσαι διαρκώς σε συγκρούσεις.

Πώς όμως να έχεις συναισθηματική ισορροπία στη σχέση σου, αν δεν έχεις κατακτήσει εσύ πρώτα την ισορροπία των συναισθημάτων σου; Για να καλλιεργήσεις τη συναισθηματική σου ισορροπία και να απολαμβάνεις μια σχέση αγάπης, εμπιστοσύνης, εκτίμησης και ενθουσιασμού, εφάρμοσε τις παρακάτω δοκιμασμένες πρακτικές:

Εστίασε σε αυτά που συμβαίνουν στη ζωή σου με θετικότητα

Όταν σου συμβαίνει ένα γεγονός, πώς το ερμηνεύεις; Ξεκίνα να δίνεις θετικές ερμηνείες πίσω από τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή σου και εστίαζε στο τι πάει καλά σε γενικότερο πλαίσιο. Ακόμα κι αν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σοβαρό θέμα, εστίασε μόνο στο πώς θα το επιλύσεις.

Παρατήρησε τον τρόπο ομιλίας σου

Τα λόγια που χρησιμοποιείς καθημερινά χαρακτηρίζουν έναν θετικό άνθρωπο; Αντικατάστησε τις αρνητικές λέξεις στον λόγο σου με θετικές. Για παράδειγμα, αντί να λες το “πολεμάω» πες “τα καταφέρνω”. Οι νευροεπιστήμες μάς επιβεβαιώνουν ότι, χρησιμοποιώντας πιο συχνά θετικές λέξεις από ό,τι αρνητικές, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε θετικά τα κέντρα λειτουργίας του εγκεφάλου, ενισχύοντας την παραγωγή ορισμένων νευροχημικών ουσιών, οι οποίες συμβάλλουν στον έλεγχο του άγχους.

Ξεκίνα να δίνεις θετικές ερμηνείες πίσω από τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή σου και εστίαζε στο τι πάει καλά σε γενικότερο πλαίσιο.

Φρόντισε το σώμα σου και τη φυσιολογία του

Το σώμα σου αποτελεί το όχημα που θα σε οδηγήσει σε συναισθηματική ισορροπία. Παρατήρησε πόσο συχνά χαμογελάς; Πόσο χρησιμοποιείς τους ογδόντα μύες που έχουμε στο πρόσωπό μας με εκφράσεις χαράς και περιέργειας, όπως όταν ήσουν παιδί; Πόσο στέκεσαι με τους ώμους προς τα έξω, με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση; Τι διατροφή ακολουθείς και πόσο συχνά ασκείς το σώμα σου; Πόσο ανοιχτή είναι η στάση του σώματός σου ώστε να δέχεσαι την αφθονία της ζωής, καθώς συναναστρέφεσαι με άλλους ανθρώπους;

Υιοθετώντας τις παραπάνω πρακτικές, έχεις τη δυνατότητα να φορτίζεις καθημερινά τον εαυτό σου με θετικότητα και στη συνέχεια να τη μεταδίδεις και στη σχέση σου. Τι θα ανακαλύψεις σύντομα; Πώς θα είναι η σχέση ενός ζευγαριού, όταν η συναισθηματική ισορροπία τους είναι μέτρια και πώς θα είναι η σχέση ενός ζευγαριού, όταν η συναισθηματική ισορροπία τους είναι θετικότατη και δυνατή.

Διάβασε ακόμα:

Οι 6 Διαφορετικοί Τρόποι Να Εκφράζεις Την Αγάπη Σου

5 Χρυσοί Κανόνες Για Να Τσακώνεσαι Ειρηνικά. Μπορείς Να Τους Ακολουθήσεις;

Ίσως σε ενδιαφέρει…

FUEL YOURSELF EVERYDAY//

Ένας γιατρός μοιράζεται τα 5 απαραίτητα στοιχεία για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

ΣΚΟΠΟΣ//

4 τρόποι για να βρεις τον σκοπό της ζωής σου

ΕΥΕΞΙΑ//

Οι 7 κατηγορίες φίλων που σε επηρεάζουν αρνητικά

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης