THRIVING BUSINESS//

Απλοί τρόποι για να βοηθήσεις την ομάδα σου να βάλει προτεραιότητες

Αυτό μπορεί να είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα κάνεις για τους εργαζομένους σου.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι δεν πρέπει να κάνεις, αν είσαι διευθυντής.
-Γιατί να δώσεις στην ομάδα σου ελευθερία κινήσεων.


Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να εκτοξεύσεις την αποδοτικότητά σου είναι να δημιουργήσεις μια κουλτούρα ότι όλα δήθεν επείγουν, στην οποία όλα πρέπει να γίνουν τώρα. “Όταν όλα είναι προτεραιότητα, τότε τίποτα δεν είναι προτεραιότητα.” Είναι πολύ εύκολο να πέσεις σε αυτήν την παγίδα στον υπερσυνδεδεμένο χώρο εργασίας, όπου όλοι είναι προσβάσιμοι με ένα κλικ. 

Έρευνα από τη McKinsey & Company δείχνει ότι το 28% μιας τυπικής εβδομάδας δαπανάται στην αποστολή και στην απάντηση email. Παρόλο που ειδοποιήσεις, ενημερώσεις και εισερχόμενα μηνύματα βομβαρδίζουν συνεχώς τους εργαζομένους, είναι απαραίτητο για την επιτυχία τους -και τη δική σου- να βάλεις προτεραιότητες.

Σε μία έρευνα του Salary.com, στην οποία συμμετείχαν 750 Αμερικανοί εργαζόμενοι, το 89% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι σπαταλά χρόνο στη δουλειά και το κάνει περισσότερο από ποτέ. Αν τα μέλη της ομάδας σου δεν είναι ικανοποιημένα με τον τρόπο που καταναλώνουν το χρόνο στο γραφείο, πιθανότατα λείπει η σαφής κατεύθυνση ως προς τις προετραιότητες της εταιρείας. Ένας τρόπος για να ενισχύσεις την αφοσίωση των εργαζομένων σου, ώστε να ολοκληρώνουν περισσότερες εργασίες είναι να είσαι ξεκάθαρος σχετικά με το “γιατί” ενός καθήκοντος ή ενός project. Τονίζοντας τη βασική προτεραιότητα, θα βοηθήσεις την ομάδα σου να ευθυγραμμιστεί με τον κύριο στόχο της εταιρείας ή του τμήματος. 

Αφού είσαι το αφεντικό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάσαι ότι η ομάδα σου θα ξέρει πως ό,τι προέρχεται από σένα είναι προτεραιότητα, ίσως παρατήσουν ό,τι κάνουν για να ικανοποιήσουν το αίτημά σου. Γι΄αυτο το λόγο, είναι ακόμα πιο σημαντικό να εξηγείς το “γιατί” του καθήκοντος (συμπεριλαμβανομένης της προθεσμίας) για να εξασφαλίσεις ότι η ομάδα σου λειτουργεί αποτελεσματικά και παραγωγικά. 

Κι ακόμα κι όταν οι εταιρείες και οι manager κάνουν καλή δουλειά στην επικοινωνία του μακροπρόθεσμου οράματος, του “γιατί” πίσω από τον οργανισμό, το “πότε” των project που οδηγούν την εταιρεία στην επίτευξη του οράματος συχνά παραμελείται. Ένα στοιχείο κλειδί για να βοηθήσεις την ομάδα σου να βάλει προτεραιότητες είναι να φροντίσεις να περιλαμβάνεται πάντα σε ένα project και η προθεσμία του.

Οι εργαζόμενοι συνήθως διστάζουν να πουν στον manager τους ότι δυσκολεύονται να βάλουν προτεραιότητες. Οπότε, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις την πόρτα σου ανοιχτή και να προσφέρεις τη βοήθειά σου. Όταν κάποιος έρχεται να σου ζητήσει βοήθεια για να βάλεις σε τάξη τις προτεραιότητές του, να είσαι ενθαρρυντικός. Αυτό θα ενδυναμώσει την πεποίθηση της ομάδας σου ότι τους στηρίζεις, κάτι που θα τους βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους. 

Οι εργαζόμενοι συνήθως διστάζουν να πουν στον manager τους ότι δυσκολεύονται να βάλουν προτεραιότητες.

Το να συστήσεις την ομάδα σου στην μέθοδο Eisenhower είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος να τους βοηθήσεις να προτεραιοποιήσουν. Αν δεν τη γνωρίζεις, προέρχεται από ένα δημοφιλές quote του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Dwight D. Eisenhower: “Έχω 2 είδη προβλημάτων, τα επείγοντα και τα σημαντικά. Τα επείγοντα δεν είναι σημαντικά και τα σημαντικά δεν είναι ποτέ επείγοντα.” Έχει μετατραπεί σε ένα πολύ γνωστό πίνακα λήψης αποφάσεων που βοηθά τους ανθρώπους να διακρίνουν μεταξύ σημαντικού και επείγοντος.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να βοηθήσεις την ομάδα σου να βάλει προτεραιότητες: 

Κάνε τον έλεγχο των προτεραιοτήτων κομμάτι της ημέρας τους. Αν δεν συναντάς ατομικά κάθε μέλος της ομάδας σου σε τακτική βάση, καθιέρωσε εβδομαδιαίο χρόνο (από κοντά, μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφώνου) για να ελέγξεις τις προτεραιότητές τους.

Κράτα ένα ημερολόγιο με τις κύριες προθεσμίες της ομάδας. Η τήρηση των προθεσμιών είναι κρίσιμο κομμάτι κάθε επιχείρησης. Η ύπαρξη ενός δημόσιου ημερολογίου που περιλαμβάνει τις σχετικές προθεσμίες θα βοηθήσει την ομάδα να εναρμονιστεί με τους στόχους και να κατανοήσει πώς μπορεί ο ένας να στηρίξει τον άλλον.  

Δώσε στα μέλη της ομάδας σου την ελευθερία να πειραματιστούν με το πώς προτεραιοποιούν καλύτερα. Έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι έχουν ελεύθερη βούληση στο γραφείο είναι πιο ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους. 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μάθε Γιατί Το Κοινωνικό Σου Δίκτυο Είναι Το Κλειδί Της Ευτυχίας Σου

ΕΥΕΞΙΑ//

Η Υγεία Σου Έχει Προτεραιότητα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Βρες τους “βοηθούς” γύρω σου

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης