ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς να βοηθήσεις τα παιδιά σου να πετύχουν στη ζωή τους

Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο νομίζεις.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πού μπορείς να απευθυνθείς για καθοδήγηση.
-Ποια λάθη δεν πρέπει να κάνεις.


Δεν υπάρχει ο τέλειος τρόπος για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου.

Αλλά κάθε γονέας που γνωρίζω, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου μου και του εαυτού μου, φιλοδοξεί να βελτιωθεί. Θέλουμε τα δύο έφηβα παιδιά μας να μεγαλώσουν χαρούμενα, υγιή, κοινωνικά σίγουρα, ηθικά υπεύθυνα και ακαδημαϊκά επιτυχημένα – να ευδοκιμήσουν, με κάθε έννοια της λέξης.

Έρευνες δείχνουν ότι η ευημερία εξαρτάται από την ανάπτυξη αυτού που ο Αριστοτέλης χαρακτήρισε «χαρακτήρα»: συλλογικά, τα διαφορετικά δυνατά σημεία της καρδιάς, του νου και της θέλησης που θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις σχέσεις τους, τους στόχους και τα όνειρά τους, και τις ιδέες και τη φαντασία τους.

Πού μπορούν όμως, οι γονείς σαν εμάς να απευθυνθούν για καθοδήγηση;

Παρόλο που δεν υπάρχει έλλειψη ιδεών σχετικά με την ανατροφή των παιδιών, οι συμβουλές που βασίζονται στην επιστήμη είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Τι λέει λοιπόν η επιστήμη ότι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας δοκιμάσει κάτι νέο, και δυσκολεύεται και θέλει εγκαταλείψει αμέσως; Τι θα λέγατε όταν το παιδί σας καταλήγει σε μια νέα τάξη, σε ένα νέο στρατόπεδο ή σε μια νέα ομάδα – και αγωνίζεται να συνδεθεί με παιδιά που γνωρίζουν ήδη το ένα το άλλο;

Κάθε μέρα, καθημερινοί γονείς σαν εμάς αντιμετωπίζουν προκλήσεις σαν αυτές. Γνωρίζουμε ότι είναι δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν τις προσαρμοστικές νοοτροπίες και δεξιότητες που θέτουν τα θεμέλια για χάρη, ευγνωμοσύνη, κοινωνική νοημοσύνη, περιέργεια και πολλά άλλα. Αλλά τόσο συχνά, παλεύουμε με το τι να κάνουμε ή να πούμε.

Η σοφία από γενιά σε γενιά ή από «γνωστό σε γνωστό» μπορεί να είναι αναξιόπιστη: Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε το καλό από το κακό;

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μια έκρηξη ενδιαφέροντος για τη μελέτη της ανθρώπινης ανάπτυξης. Η ιδέα ότι οι επιστημονικές γνώσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε μια καλύτερη δουλειά για να μεγαλώσουμε παιδιά που ακμάζουν (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) είναι ένας λόγος για τον οποίο, αφού τελειώσω το διδακτορικό μου. στην ψυχολογία, ίδρυσα το Character Lab.

Τα δικά μου «ταλέντα» ως ερευνήτρια είναι ο αυτοέλεγχος και το θάρρος, και υπήρχε μια στιγμή που φίλοι γονείς, μου ζήτησαν συμβουλές και τους έστελνα ερευνητικά άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά. Τώρα συνειδητοποιώ ότι οι περισσότεροι απασχολημένοι γονείς δεν έχουν τον χρόνο ή την εξειδίκευση για να περάσουν από τη λεπτή εκτύπωση μιας επιστημονικής εργασίας.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτό με οδήγησε να γράψω αυτό που αποκαλώ «Σκέψη της εβδομάδας».

Κάθε σκέψη της εβδομάδας είναι σύντομη – από την αρχή έως το τέλος, διαρκεί περίπου ένα λεπτό για να διαβαστεί – και προσφέρει μια πρακτική πρόταση βασισμένη σε ψυχολογική έρευνα. Έρχεται απευθείας από εμένα σε εσάς. Χωρίς «φαντάσματα» ή «γνωστούς δημοσιογράφους». Είμαστε απλά εγώ και εσείς: επιστήμονας, μητέρα και δάσκαλος που θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να χρησιμοποιήσει ψυχολογική επιστήμη για να βοηθήσει τα παιδιά να ευδοκιμήσουν.

Αν, όπως εγώ, θέλετε να κάνετε καλύτερη δουλειά στο να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν δυνατά σημεία και αξίες όπως η ευγνωμοσύνη και η καλοσύνη, η περιέργεια και η ταπεινοφροσύνη, τότε τα άρθρα που μου έρχονται, είναι για εσάς. Ελπίζω να τα απολαύσετε.

Με ευγνωμοσύνη,
Άντζελα

Διάβασε ακόμα:

Γιατί Οι Εργαζόμενοι Γονείς Δυσκολεύονται Να Βάλουν Όρια Στα Παιδιά Τους

Έρευνα: Γιατί το ζωηρό παιχνίδι με τον μπαμπά είναι πολύτιμο

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΣΚΟΠΟΣ//

4 Μαθήματα Ζωής Από Μία Μητέρα Των Παιδικών Χωριών SOS

COVID-19//

Κορονοϊός: 8 τρόποι για συναισθηματικά δυνατά παιδιά

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

13 πράγματα που θα ήθελα να ήξερα νωρίτερα στη ζωή μου

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης