ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς να βγεις πιο δυνατός από τα λάθη σου – Η Νο 1 στρατηγική

Κι όμως υπάρχει τρόπος και δεν είναι όσο δύσκολος νομίζεις.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Με ποια στρατηγική θα ξεπεράσεις τα λάθη σου.
-Ποια βήματα θα σε κάνουν πιο δυνατό.


Αν και προσωπικά δηλώνω αισιόδοξος άνθρωπος, ξέρω πως κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το να κάνει λάθη. Όταν λειτουργούμε υπό πίεση ή όταν κάνουμε πολλά πράγματα μαζί τότε ορισμένες συνέπειες μας οδηγούν στην αποτυχία. Ωστόσο, παρατήρησα ότι στις επιχειρήσεις, στα αθλήματα ή στις τέχνες, δεν μετράει το πόσα λάθη κάνεις αλλά το πόσο γρήγορα ξαναστέκεσαι στα πόδια σου και ανακτάς τις δυνάμεις σου.

Μέσα από την εμπειρία μου από τους Ολυμπιονίκες και επαγγελματίες αθλητές, Wall Street traders και Juilliard students, παρατήρησα ότι αντιμετώπιζαν τα λάθη τους με τον ίδιο τρόπο. Δυστυχώς, ορισμένες φορές οι πράξεις τους, τους οδηγούσαν σε καθυστερημένη ανασυγκρότηση ή ακόμα χειρότερα, σε περισσότερα λάθη.

Ορισμένες φορές, όλο αυτό μπορεί να γίνει ένας φαύλος κύκλος. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν να αναπτύξουμε είναι μια αποτελεσματική στρατηγική με την οποία θα στεκόμαστε ξανά στα πόδια μας χωρίς καθυστέρηση και χωρίς άλλα λάθη.

Μόλις μάθει ο καθένας από εμάς να επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη στρατηγική, τότε όλοι θα μπορούμε να ανακάμπτουμε τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να μην φοβόμαστε να κάνουμε λάθη.

Μόλις σταματήσεις λοιπόν να φοβάσαι να κάνεις λάθη, ξέροντας τη δική σου στρατηγική τότε θα δεις ότι θα κάνεις λιγότερα. Με τον καιρό, τα λάθη θα είναι κάτι που κάνεις εξαιρετικά σπάνια και βέβαια που αντιμετωπίζεις άμεσα.

Ιδού λοιπόν ποια είναι η στρατηγική που παρατήρησα ότι έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στους πελάτες μου:

Αποδέξου το λάθος σου

Ναι, έκανες λάθος. Αποδέξου το και προχώρα. Δεν υπάρχει λόγος να αρνείσαι κάτι που έγινε. Αντιστάσου όμως στον πειρασμό του να αναλύσεις τι πήγε στραβά ή του να δεις πώς να το διορθώσεις. Πολύ απλά, δεν έχεις τόσο χρόνο όσο νομίζεις. Έχεις άλλωστε να κάνεις, καλύτερα πράγματα.

Πάρε βαθιές αναπνοές

Κλείσε τα μάτια σου και συγκεντρώσου στην αναπνοή σου. Καθάρισε το μυαλό σου και ανέπνευσε.

Χαλάρωσε τους μυς σου

Τα λάθη αναστατώνουν την ψυχολογία σου και το σώμα σου αντιδρά. Απαλλάξου από την πίεση και νιώσε την να φεύγει από το μέτωπο, το σαγόνι, τον λαιμό και το σώμα σου.

Έλα ξανά στο παρόν

Φέρε στο νου του το τώρα, όχι το λάθος που έκανες πριν. Συγκεντρώσου στο τι πρέπει να κάνεις τώρα και το πώς να το κάνεις άμεσα.

Δράσε λογικά

Μην περιμένεις να δράσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Αν το κάνεις αυτό, τότε θα κάνεις και άλλο λάθος. Φρόντισε οι πράξεις σου να είναι δοκιμασμένες και μην ρισκάρεις.

Όσο πιο γρήγορα ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα, τόσο πιο άμεσα αποτελέσματα θα δεις. Σιγά, σιγά θα δεις ότι τα λάθη σου θα μειώνονται, δεν μπορούν όμως να εξαλειφθούν. Όσο ζεις και εξελίσσεσαι, θα κάνεις λάθη αλλά θα μπορέσεις να τα διορθώσεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Το καλύτερο περιεχόμενό μας έρχεται στο mail σου μόνο με την εγγραφή σου στο newsletter μας!

Διάβασε ακόμα:

Γίνε ατρόμητος σε 5 μόλις βήματα – Μετά από αυτό, οι στόχοι σου θα πραγματοποιηθούν

Δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις; Πώς θα καταπολεμήσεις την κακή σου πλευρά

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΣΚΟΠΟΣ//

4 τρόποι για να βρεις τον σκοπό της ζωής σου

ΕΥΕΞΙΑ//

8 βήματα για να ξεκινήσει καλύτερα η μέρα σου

ΕΥΕΞΙΑ//

Πώς Θα Απολαύσεις Τις Διακοπές Σου Στο Έπακρο

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης