ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς ένα ημερολόγιο μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή των παιδιών σας!

«Το να κρατάς ημερολόγιο θα αλλάξει εντελώς τη ζωή σου, με τρόπους που δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς». - Όπρα Γουίνφρεϊ

Το ημερολόγιο είναι μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να καλλιεργήσετε στα παιδιά σας και θα αποφέρει τεράστια οφέλη μακροπρόθεσμα όσον αφορά στην ακαδημαϊκή επιτυχία και την προσωπική εκπλήρωση.

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσει το παιδί σας να κρατά ημερολόγιο:

  1. Ένα ημερολόγιο. Μπορεί να είναι ένα απλό σημειωματάριο ή, αν το παιδί σας προτιμά κάτι πιο φαντασμαγορικό, τα βιβλιοπωλεία διαθέτουν ειδικά, ακόμα και δεμένα, ημερολόγια που είναι υπέροχα. Επίσης υπάρχουν κάποια ιδανικά για μικρότερες ηλικίες τα οποία είναι συνδεδεμένα με αγαπημένους χαρακτήρες βιβλίων, όπως το Γέτι+ Ημερολόγιο Θετικής Σκέψης, που οδηγούν τα παιδιά βήμα-βήμα σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης. 
  2. Μολύβια ή στιλό οποιουδήποτε χρώματος αρέσει στο παιδί, αρκεί να έρχονται σε αντίθεση με το χαρτί. Το μολύβι είναι μια καλή ιδέα, καθώς το παιδί μπορεί να σβήσει λάθη ή να κάνει αλλαγές σε αυτά που έχει ήδη γράψει, αν το επιθυμεί.

Μερικά πράγματα ακόμη, αν θέλετε να το τερματίσετε!

• Highlighters, μαρκαδόροι και χρωματιστά μολύβια.

• Γραμματόσημα και αυτοκόλλητα.

• Καρτ ποστάλ και φωτογραφίες από μέρη που έχετε επισκεφτεί.

• Αναμνηστικά, όπως, για παράδειγμα, από αθλητικές εκδηλώσεις ή θεματικά πάρκα.

• Οτιδήποτε ενδιαφέρον έχει μαζέψει ή βρει το παιδί, όπως περίεργα φύλλα ή αποσπάσματα εφημερίδων.

• Σελοτέιπ, συνδετήρες και κόλλα.

Πώς να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τη διαδικασία:

1. Δώστε του ένα ημερολόγιο

Κάντε μια συζήτηση με το παιδί σας σχετικά με τα ημερολόγια και μετά κάντε του έκπληξη προσφέροντάς του ένα ως δώρο! Τα τετράδια με σπιράλ και τα μολύβια είναι τα πιο βασικά, αλλά, αν το παιδί σας προτιμά κάτι πιο φαντασμαγορικό, τα βιβλιοπωλεία διαθέτουν ειδικά ή ακόμα και δεμένα ημερολόγια για κάθε ηλικία που είναι απλώς υπέροχα.

2. Αγοράστε καλά στιλό και χαρτικά

Το να κρατάς ημερολόγιο είναι κάτι το διασκεδαστικό και το ενδιαφέρον. Το σωστό σετ στιλό μπορεί να κάνει τη διαφορά για το παιδί σας και να του δώσει κίνητρο να ξεκινήσει. Πηγαίνετε το παιδί σας στο τμήμα των χαρτικών και αφήστε το να δοκιμάσει διαφορετικά στιλό και χρώματα, ώστε να επιλέξει ό,τι του αρέσει.

3. Αφήστε το παιδί να αναπτύξει το δικό του στιλ

Οι αυστηροί κανόνες για το πώς πρέπει να είναι ένα ημερολόγιο μπορούν να καταστήσουν βαρετή τη διαδικασία, οπότε δώστε στο παιδί σας μια κατεύθυνση και αφήστε το να βρει το δικό του στιλ. Όσο έχει τα απαραίτητα, όπως ημερομηνία, τίτλο και γενική δομή, μπορεί να το διασκεδάσει!

4. Σεβαστείτε την ιδιωτικότητα

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα ημερολόγιο συναισθημάτων, καθώς το παιδί σας μπορεί να γράφει όλες τις σκέψεις ή τα συναισθήματά του σε ένα βιβλίο που δεν το κρίνει. Μην το πιέζετε να μοιραστεί αυτά που γράφει αν δεν θέλει και επιτρέψτε του να το φυλάξει σε ένα μυστικό μέρος.

5. Φτιάξτε ένα ημερολόγιο και για τον εαυτό σας

Ένας καλός τρόπος για να κινήσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας είναι να αρχίσετε να κρατάτε ημερολόγιο και εσείς. Τα παιδιά λατρεύουν να μιμούνται τους γονείς τους και το να σας βλέπουν να γράφετε είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να ξεκινήσουν.

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Γιατί δε λέω στην κόρη μου ότι είναι όμορφη

Ο χρόνος που οι γονείς δεν δίνουν στα παιδιά τους

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ο Thrive Οδηγός για να δημιουργήστε μία υγιή σχέση με την Τεχνολογία για εσάς και τα παιδιά σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Yποστηρίξτε το παιδί σας την εξεταστική περίοδο

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ο Thrive Οδηγός για να βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης