ΕΥΕΞΙΑ//

Πώς άλλαξε η πανδημία τις συνήθειες διατροφής και σουπερμάρκετ των Ελλήνων;

Νέα Έρευνα από την Focus Bari - YouGov.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari – YouGov σχετικά με τις συνήθειες αγοράς από τα σουπερμάρκετ αλλά και κατανάλωσης συγκεκριμένων ειδών τροφίμων που διαμορφώθηκαν μέσα από τις συνθήκες της πανδημίας, δείχνοντας ότι: 

  • 4 στους 10 Έλληνες ψώνισαν τουλάχιστον μια φορά είδη σουπερμάρκετ online, επιπλέον 1 στους 3 σκέπτονται να υιοθετήσουν αυτή την συνήθεια στο μέλλον, ενώ…
  • 13% προτιμούν τo online κανάλι ως το κύριο για τα ψώνια σουπερμάρκετ και 9% δηλώνουν ότι θα έχουν την online εκδοχή ως κύριο κανάλι στο μέλλον.
  • 9 στους 10 online supermarket shoppers έχουν ψωνίσει απευθείας από το e-shop της αλυσίδας που προτιμούν, ενώ 1 στους 3 έχουν ψωνίσει είδη supermarket μέσω του app ενός food delivery service.
  • Κατά την περίοδο της πανδημίας περισσότεροι από 1 στους 3 Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να έχουν αυξήσει την αγορά Φρέσκων φρούτων & λαχανικών, και προϊόντων καθαρισμού.
  • Αντιθέτως, κατακόρυφη είναι η μείωση της κατανάλωσης προμαγειρεμένων γευμάτων και έτοιμου φαγητού, καθώς και αλκοόλ.

Η ταυτότητα της έρευνας

Πρόκειται για μια online ποσοτική πανελλαδική έρευνα, μέσω του YouGov panel, στην οποία συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-74 ετών, με δείγμα 1.143 άτομα, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2021.

Το καλύτερο περιεχόμενό μας έρχεται στο mail σου μόνο με την εγγραφή σου στο newsletter μας!

Διάβασε ακόμα:

Παιδική διατροφή: Θωρακίστε με φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό του παιδιού σας

Τι να προσθέσω στα φαγητά για να αδυνατίσω

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Όλη Η Αλήθεια Για Το Πόση Ώρα Περνάμε Στον Ψηφιακό Μας Κόσμο

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Έρευνα: Όλοι οι Έλληνες λειτουργούν mobile και online!

ΤΟ THRIVE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ//

Οnline προγράμματα άσκησης για όλους από την Ελένη Πετρουλάκη

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης