ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ποιος είναι ο ιδανικός σύντροφος;

Η αξία του συνοδοιπόρου.


Στο επόμενο 1 λεπτό θα μάθεις:

-Γιατί είναι τόσο σημαντικές οι σχέσεις στη ζωή μας.
-Γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να τις απολαύσουμε. 


Η αγάπη είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα που όλοι αναζητούν σε μία σχέση. Αυτός είναι ο λόγος που οι ερωτικές σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου αφού αποτελούν πηγή ικανοποίησης και συναισθηματικών αναγκών.

Η ικανότητα του ατόμου να συνάπτει συντροφικές σχέσεις, έχει τις ρίζες της στα πρώτα βιώματα του βρέφους με το πρόσωπο φροντίδας. Η σχέση του παιδιού με τη μητέρα στα πρώτα χρόνια είναι και αυτή που θα καθορίσει τις μετέπειτα σχέσεις στην ενήλικη ζωή.

Η διατήρηση μιας σχέσης ωστόσο δεν είναι εύκολη, προϋποθέτει ότι και οι δύο σύντροφοι θα μπορούν να επικοινωνούν σωστά, να υπάρχει εμπιστοσύνη και παραδοχή των λαθών. Το να αποφασίσει κάποιος να μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής του με κάποιο άλλο πρόσωπο δεν είναι εύκολο, καθώς πρέπει να δεσμευτούν και οι δύο να αντιμετωπίζουν τις διαφορές τους και τα προβλήματα που θα προκύψουν στην πορεία χωρίς να υπονομεύουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα αλλά να εστιάζουν στη συμπεριφορά και στο τι μπορεί να πήγε λάθος. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και η ζωή έχει διακυμάνσεις, όμως μια υγιή σχέση και ένας σύντροφος «στήριγμα» βοηθάει να ξεπεραστούν από κοινού πολλές προκλήσεις και δυσκολίες.

Ο ιδανικός σύντροφος είναι και αυτός που είναι συνοδοιπόρος στη ζωή του ατόμου που βρίσκονται μαζί και με αυτόν τον όρο εννοούμε ότι βαδίζουμε παράλληλα με ελευθερία και σεβασμό ο καθένας για τον άλλον, χωρίς άγχος και ανασφάλεια για το καθετί, αλλά με σύνεση, υπομονή και επιμονή αντιμετωπίζεται το καθετί.

Μια υγιής σχέση απαιτεί χρόνο, φροντίδα, κατανόηση και προσοχή. Δεν είναι πάντα τόσο εύκολος ο στόχος αυτός αλλά αξίζει την προσπάθεα.

Διάβασε ακόμα:

Τα 3 μυστικά για διάρκεια στη σχέση

Τοξικός… έρωτας;

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Σχέση με έναν νάρκισσο: Γιατί είναι τόσο δύσκολη;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Eσύ, Η Σχέση Σου Και Τα Social

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τόσα like, τόσα share, τόσα views και πάλι νιώθεις μόνος; Δεν είσαι ο μόνος!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης