ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ώστε Κι Εσύ Ζηλεύεις;

Πώς να αξιοποιήσεις θετικά τη ζήλια σου.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Ποιο είδος ζήλιας μπορεί να σε αφορά.
– Πώς το coaching μπορεί να σε βοηθήσει. 


Αν το συναίσθημα της ζήλιας υπάρχει στη ζωή σου, είναι σίγουρα ψυχοφθόρο και σε ταλαιπωρεί, απομυζώντας την ενέργειά σου και τα θετικά αποτελέσματα που θέλεις να απολαμβάνεις στη ζωή και τις σχέσεις σου. Είναι σημαντικό να το αναγνωρίσεις και να το παραδεχτείς για να μπορέσεις να διδαχτείς κάτι από αυτό, πάρα να το αρνείσαι και να του επιτρέπεις να σε αποπροσανατολίζει από τους στόχους σου.

Οι 2 βασικότεροι λόγοι που ζηλεύεις

Μια μορφή ζήλειας είναι όταν κάποιος άλλος απολαμβάνει την προσοχή που θα ήθελες εσύ να έχεις από ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Εάν για παράδειγμα ζηλεύεις τον ή τη σύντροφο σου χρειάζεται να εξακριβώσεις αν η δέσμευση και η αφοσίωσή του σε εσένα έχουν προτεραιότητα στη ζωή του. Μήπως η ζήλια που νιώθεις είναι μια προειδοποίηση ότι δεν έχεις την πρώτη θέση στη ζωή του ενώ θα το ήθελες πολύ;

Η δεύτερη μορφή ζήλιας είναι όταν ζηλεύεις κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει ένας άλλος άνθρωπος είτε στη σχέση του, είτε στην οικογενειακή ή επαγγελματική του ζωή, είτε σε υλικό ή πνευματικό επίπεδο, είτε ακόμα και όσον αφορά στην εμφάνισή του. Και φυσικά το πιθανότερο είναι ότι όλα αυτά θα τα ήθελες και εσύ να τα έχεις στη ζωή σου.

3 βασικά βήματα για να θεραπεύσεις τη ζήλεια σου

Έρευνες μας έχουν αποδείξει ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης στον εαυτό σου, σε κάνουν περισσότερο επιρρεπή στο συναίσθημα της ζήλιας. Με βάση αυτό, μπορείς να ακολουθείς τα πιο κάτω βήματα προκειμένου όχι μόνο να σταματήσεις να ζηλεύεις, αλλά και να αξιοποιήσεις θετικά τη ζήλια σου.

1.Ανακάλυψε τον δικό σου καταλληλότερο τρόπο να καλλιεργήσεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου, γιατί έτσι θα απελευθερωθείς από τη ζήλια που νιώθεις. Το Coaching είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το πετύχεις αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, υπενθύμισε στον εαυτό σου τα μοναδικά ταλέντα που έχεις και σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

2.Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου και όλα τα θετικά στοιχεία που έχει στη ζωή του γιατί το σύμπαν είναι ανταποδοτικό. Όταν χαίρεσαι με τα καλά που έχουν οι άλλοι στη ζωή τους, μεγαλώνεις τις πιθανότητες να τα αποκτήσεις κι εσύ.

3.Εμπνεύσου και εσύ από όσα και όποια θετικά θεωρείς ότι έχουν οι άλλοι. Θαύμασέ τους και ξεκίνα να σκέφτεσαι πώς θα μπορούσες κι εσύ να αποκτήσεις κάποια από αυτά αντί να νιώθεις ζήλια προς αυτούς. Όταν βλέπεις και αναγνωρίζεις την επιθυμία σου για να αποκτήσεις κάτι το οποίο ζηλεύεις επειδή το έχει κάποιος άλλος, χρησιμοποίησέ το ως ευκαιρία για να αναπτυχθείς. 

Πριν ακολουθήσεις πάντως τα τρία αυτά βήματα σημαντικό είναι να ρωτήσεις πρώτα τον εαυτό σου αν είσαι πρόθυμος να διαμορφώσεις τη ζωή σου έτσι και να κάνεις τις αλλαγές που πρέπει προκειμένου να αποκτήσεις αυτό που θέλεις. Αν η απάντησή σου είναι θετική, τότε προχώρα προς το στόχο σου έχοντας ως μέντορες αυτούς που ήδη τον έχουν πετύχει.

Διάβασε ακόμα:

10 Ερωτήσεις Για Το Ghosting

Το Παιχνίδι Του “Εσύ Φταις”

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Χαμηλή Αυτοπεποίθηση; Όχι Πια!

THRIVING BUSINESS//

Η σχέση με τους συναδέλφους σου επηρεάζει την ευεξία σου

FUEL YOURSELF EVERYDAY//

Ένας γιατρός μοιράζεται τα 5 απαραίτητα στοιχεία για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης