ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ώρα για αλλαγή; Μάθε σε τι σε ωφελεί

Γιατί δεν πρέπει να φοβάσαι τις αλλαγές, αλλά αντίθετα να τις επιδιώκεις!


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί το coaching μπορεί να σε βοηθήσει.
-Αν βάζεις εσύ φρένο στον εαυτό σου.


Νιώθεις ότι κάποια πράγματα είναι στάσιμα στη ζωή σου και επιθυμείς να κάνεις αλλαγές; Κι όμως, ενώ υπάρχει η ιδέα της αλλαγής στο μυαλό σου, πιθανόν να διστάζεις ή να φοβάσαι ή να αναβάλλεις να περάσεις από τη σκέψη στην πράξη.

Ως career & life coach, συνεργάζομαι με ανθρώπους που επιζητούν την επιτυχία, την ισορροπία και την ικανοποίηση στη ζωή τους. Για να συμβούν, όμως, οι σημαντικές αλλαγές στον τομέα που επιθυμούν, χρειάζεται πρώτα να αλλάξουν… οι ίδιοι.

Σε τι θα σε ωφελήσει η αλλαγή

Αλήθεια, μπορείς να εφησυχάζεις και να μην προετοιμάζεσαι για οτιδήποτε νέο, όταν η αλλαγή είναι ο κανόνας στη σύγχρονη ζωή; Ο κόσμος μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, η κρίση είναι πολυεπίπεδη και οι τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις μεταμορφώνουν τις επιχειρήσεις και τη ζωή μας. Τι θα συμβεί εάν εσύ επιλέξεις να μείνεις στάσιμος; Το πρώτο και κύριο που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι μια αλλαγή μπορεί να επιφέρει διορθώσεις σε ό,τι δεν σε ευχαριστεί ξεκινώντας από τη βελτίωση του ίδιου σου του εαυτού, έτσι ώστε να ζήσεις τη ζωή που εσύ επιθυμείς.

Μήπως εσύ βάζεις φρένο στον εαυτό σου;

Συχνά συναντώ ανθρώπους που φοβούνται την αλλαγή γιατί δεν θέλουν να «ξεβολευτούν». Κάποιοι δεν θα βρουν το κουράγιο να αλλάξουν το παραμικρό και θα επιλέξουν να παραμείνουν νωθροί και αμετακίνητοι σε ανεπιθύμητες ή και αφόρητες καταστάσεις. Κι όμως, όλοι μπορούν, να επιδιώξουν και να διεκδικήσουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής, αρκεί να το θέλουν πραγματικά. Τα πρακτικά εμπόδια δεν είναι αξεπέραστα. Εμφανίζονται γιατί τη δεδομένη στιγμή ο φόβος της αλλαγής υπερτερεί της επιθυμίας. Υπάρχουν τρόποι για να ξεπεραστεί αυτό και ένας από τους πιο αποτελεσματικός, είναι το… coaching.

Πώς θα σε βοηθήσει το coaching

Το θεμέλιο του coaching είναι η αλλαγή, καθώς θα σε υποστηρίξει να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να προετοιμαστείς για να υποδεχτείς το νέο. Θα σε βοηθήσει να βρεις το βαθύτερο εσωτερικό σου κίνητρο, έτσι ώστε να καταφέρεις να απαλλαγείς από τους όποιους φόβους και ανησυχίες που πιθανόν ν’ αποτελούν εμπόδια στην πρόοδό σου. Θα σε βοηθήσει επίσης ν’ απελευθερώσεις τη δύναμη σου και να αναλάβεις δράση που αναμφισβήτητα θα σε οδηγήσει στην επιτυχία και την ευτυχία. Με τη βοήθεια του coaching θα ανακαλύψεις τις αξίες και τον σκοπό σου, θα δημιουργήσεις την προσωπική σου στρατηγική και θα μάθεις πώς να την εφαρμόζεις καθημερινά.

Τα πρακτικά εμπόδια δεν είναι αξεπέραστα. Εμφανίζονται γιατί τη δεδομένη στιγμή ο φόβος της αλλαγής υπερτερεί της επιθυμίας.

Τι γίνεται, όμως, με τους… άλλους;

Κάποιοι καθώς θα σε βλέπουν να αλλάζεις θα νιώσουν δυσαρέσκεια. Δεν είναι εύκολο για όλους να δεχτούν τις αλλαγές σου, ενώ σε είχαν συνηθίσει αλλιώς. Υπάρχουν όμως και άλλοι με πιο θετική στάση απέναντι στις αλλαγές σου. Ο δάσκαλος μου Jack Canfield, λέει ότι: «Όσο αλλάζεις, οι άνθρωποι γύρω σου θα το παρατηρούν και θα εμπνέονται από το παράδειγμά σου. Και όσο αλλάζουν κι αυτοί, θα δεις ότι ο κόσμος σου γίνεται ολοένα και πιο πολύ αυτός που ονειρεύεσαι, γεμάτος με στήριξη, ειρήνη κι αγάπη».

Ώρα για δράση!

Το πρώτο πράγμα που σου συνιστώ να κάνεις αν θέλεις να προχωρήσεις σε κάποια αλλαγή είναι να ξεκινήσεις ρωτώντας τον εαυτό σου: Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου αυτή τη στιγμή; Τι σημαίνει για εσένα αυτή η αλλαγή; Πώς θα μπορούσες να την πραγματοποιήσεις;

Ελπίζω τα ερωτήματα αυτά, να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την κατάκτηση της δικής σου κορυφής.

Μάθε περισσότερα στο mariapapazoglou.com.

 

Διάβασε ακόμα:

11 Βήματα Που Πρέπει Να Κάνεις Καθημερινά

Μήπως Η Συναισθηματική Εξάρτηση Εμποδίζει Την Επαγγελματική Σου Εξέλιξη;

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Οι ριζικές αλλαγές μας ωφελούν ή μας κουράζουν;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τη νέα χρονιά, επένδυσε στον εαυτό σου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Γιατί ο Albert Einstein είπε: Το μέτρο της ευφυΐας είναι η ικανότητα για αλλαγή

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης