ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Όλοι οι Έλληνες εξελίχθηκαν σε «Digital Citizens» την χρονιά της πανδημίας

Τι αποκαλύπτει η έρευνα της Focus Bari.

Οι αυξημένες ώρες παραμονής στο σπίτι χωρίς εξωτερικές δραστηριότητες, καθώς και η αναγκαστική για πολλούς τηλεργασία, έχουν κάνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να στραφεί στην τεχνολογία. Είτε για λόγους διασκεδάσης και ψυχαγωγίας, είτε για λόγους εργασίας, η χρήση του internet έχει κορυφωθεί.

Για πρώτη φορά, τα Focus on Tech Life Tips της Focus Bari δίνονται σε «τρία σημεία στον χρόνο», απεικονίζοντας το πώς εκτοξεύθηκε η σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία μέσα σε λίγους μήνες, την «χρονιά της πανδημίας».

  • Σήμερα, όλοι (96%) οι Έλληνες 16-64 χρόνων είναι χρήστες internet, φτάνοντας σε αυτό το κοινό τους «digital citizens» να ξεπερνούν τα 6.500.000
  • Επίσης σχεδόν όλοι (91%) συνδέονται στο internet από το κινητό τους, φέρνοντας κυριολεκτικά «τα πάντα στο χέρι τους με τον δικό τους τρόπο και στον δικό τους χρόνο» (επικοινωνία, ενημέρωση, διασκέδαση, κοινωνικοποίηση, ψώνια, επάγγελμα…!!!)
  • Αξιοσημείωτη άνοδο έχουν και τα desktop, καθώς αυξάνεται η εξ αποστάσεως εργασία, αλλά και η τηλε-εκπαίδευση των παιδιών, ενώ άνοδο σημειώνει και η smart TV, και οι υπόλοιπες συσκευές (laptop, tablet) μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο.
  • Οκτώ στους δέκα Έλληνες «υπάρχουν», εκφράζονται και αλληλεπιδρούν μέσω των social media, ενώ αυξήθηκε και κατά 70% η αναλογία που δηλώνει ότι αφιερώνει στα social (συνειδητά τουλάχιστον) πάνω από μια ώρα κάθε μέρα!
  • Επτά στους δέκα Έλληνες κάνουν πλέον σήμερα αγορές online, και ο «δείκτης» αυτός έχει 9 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση μέσα σε ένα χρόνο, τον χρόνο της πανδημίας!
  • Σχεδόν όλα τα παιδάκια 5-12 χρόνων είναι επίσης «digital citizens», ενώ ένα στα πέντε, έχουν και το δικό τους προσωπικό κινητό τηλέφωνο.

Το καλύτερο περιεχόμενό μας έρχεται στο mail σου μόνο με την εγγραφή σου στο newsletter μας!

Διάβασε ακόμα:

Οι super παραγωγικοί άνθρωποι λένε «όχι» σε αυτά τα 3 πράγματα

Τα 3 διαλείμματα που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

7 στους 10 αύξησαν τον χρόνο στα social media

X-MAS THRIVE//

Χριστούγεννα και Covid-19: Ψώνια και γιορτές

COVID-19//

Ποιοι είναι οι λόγοι ανησυχίας των Ελλήνων λόγω της πανδημίας;

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης