ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Όλοι οι Έλληνες εξελίχθηκαν σε «Digital Citizens» την χρονιά της πανδημίας

Τι αποκαλύπτει η έρευνα της Focus Bari.

Οι αυξημένες ώρες παραμονής στο σπίτι χωρίς εξωτερικές δραστηριότητες, καθώς και η αναγκαστική για πολλούς τηλεργασία, έχουν κάνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να στραφεί στην τεχνολογία. Είτε για λόγους διασκεδάσης και ψυχαγωγίας, είτε για λόγους εργασίας, η χρήση του internet έχει κορυφωθεί.

Για πρώτη φορά, τα Focus on Tech Life Tips της Focus Bari δίνονται σε «τρία σημεία στον χρόνο», απεικονίζοντας το πώς εκτοξεύθηκε η σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία μέσα σε λίγους μήνες, την «χρονιά της πανδημίας».

  • Σήμερα, όλοι (96%) οι Έλληνες 16-64 χρόνων είναι χρήστες internet, φτάνοντας σε αυτό το κοινό τους «digital citizens» να ξεπερνούν τα 6.500.000
  • Επίσης σχεδόν όλοι (91%) συνδέονται στο internet από το κινητό τους, φέρνοντας κυριολεκτικά «τα πάντα στο χέρι τους με τον δικό τους τρόπο και στον δικό τους χρόνο» (επικοινωνία, ενημέρωση, διασκέδαση, κοινωνικοποίηση, ψώνια, επάγγελμα…!!!)
  • Αξιοσημείωτη άνοδο έχουν και τα desktop, καθώς αυξάνεται η εξ αποστάσεως εργασία, αλλά και η τηλε-εκπαίδευση των παιδιών, ενώ άνοδο σημειώνει και η smart TV, και οι υπόλοιπες συσκευές (laptop, tablet) μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο.
  • Οκτώ στους δέκα Έλληνες «υπάρχουν», εκφράζονται και αλληλεπιδρούν μέσω των social media, ενώ αυξήθηκε και κατά 70% η αναλογία που δηλώνει ότι αφιερώνει στα social (συνειδητά τουλάχιστον) πάνω από μια ώρα κάθε μέρα!
  • Επτά στους δέκα Έλληνες κάνουν πλέον σήμερα αγορές online, και ο «δείκτης» αυτός έχει 9 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση μέσα σε ένα χρόνο, τον χρόνο της πανδημίας!
  • Σχεδόν όλα τα παιδάκια 5-12 χρόνων είναι επίσης «digital citizens», ενώ ένα στα πέντε, έχουν και το δικό τους προσωπικό κινητό τηλέφωνο.

Διάβασε ακόμα:

Οι super παραγωγικοί άνθρωποι λένε «όχι» σε αυτά τα 3 πράγματα

Τα 3 διαλείμματα που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Έρευνα: Όλοι οι Έλληνες λειτουργούν mobile και online!

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Έρευνα: Διχασμένοι οι Έλληνες ως προς την τεχνολογία 5G

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

7 στους 10 αύξησαν τον χρόνο στα social media

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης