ΕΥΕΞΙΑ//

Όλη η αλήθεια για το τσιμπολόγημα

Ευθύνεται ή όχι για την αύξηση βάρους;


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί το τσιμπολόγημα δεν είναι αθώο.
-Τι να κάνεις, αν θέλεις να αδυνατίσεις.


Αν πιστεύετε ότι το τσιμπολόγημα είναι αθώο σας έχω κακά νέα. Το τσιμπολόγημα δεν βοηθά τον μεταβολισμό και συμβάλει στην αύξηση του βάρους. Μπορεί να ακούμε συνέχεια για τα πλεονεκτήματα που έχουν τα συχνά γεύματα, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Μπορείς να είσαι πολύ πιο υγιής τρώγοντας 2 με 3 ισορροπημένα γεύματα με πρωτεΐνη την ημέρα, αντί για πολλά μικρά που διεγείρουν την πείνα σου.

Γιατί γίνεται αυτό;

Η εξήγηση είναι απλή. Όταν τρως, ξεκινάει η διαδικασία της πέψης η οποία είναι μία διαδικασία πολύ απαιτητική καθώς ζητά από το σώμα σου να καταναλώσει χρόνο και ενέργεια. Η όλη διαδικασία (της πέψης) συνήθως διαρκεί 6 ώρες ή και περισσότερο, ανάλογα με τον τύπο και την ποσότητα της τροφής που κατανάλωσες. Όταν τρως ενδιάμεσα, δηλαδή μεταξύ των γευμάτων, επανεκκινείς τη διαδικασία αυτή ξανά και ξανά. Έτσι δεν επιτρέπεις στη πέψη να ολοκληρωθεί και στο σώμα σου να αρχίσει να καίει λίπος από τις αποθήκες του με αποτέλεσμα να αυξάνεται ή στην καλύτερη περίπτωση να μην μειώνεται το βάρος σου.

Δεν πρόκειται για εμπειρική συμβουλή αλλά συμπέρασμα μελέτης, από τις πιο έγκυρες του χώρου, η οποία διαπίστωσε ότι το να τρώμε μόνο μεγάλα γεύματα αντί για πολλά μικρά γεύματα με τις ίδιες θερμίδες βοηθά στη ρύθμιση του βάρους μέσα από μηχανισμούς, όπως τα χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης. Στον αντίποδα το τσιμπολόγημα που είναι συνήθως συνδυασμένο με υδατάνθρακες έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ινσουλίνης. Κάθε φορά λοιπόν που τσιμπολογάς αυτή η ορμόνη εμποδίζει το σώμα σου να κάψει λίπος από τις αποθήκες του. 

Αν στόχος σου λοιπόν είναι η απώλεια βάρους προτίμησε τα 2 με 3 ισορροπημένα γεύματα μέσα στη μέρα αντί για τα πολλά μικρά που σου συνιστούν και θα δεις αποτελέσματα σύντομα.

Μάθε περισσότερα στο site της Dr. Ελένης Παπαγιαννίδου rebalance.gr.

Διάβασε ακόμα:

Θερμογένεση. Είναι Η Λύση Για Να Κάψεις Λίπος;

7 Σημάδια Ότι Δεν Τρέφεσαι Ισορροπημένα

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Κόψε το τσιγάρο χωρίς να παχύνεις

THRIVING MIND//

Νυχτερινή υπερφαγία: Το σύνδρομο της βραδινής επιδρομής στο ψυγείο

ΕΥΕΞΙΑ//

6 βήματα για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης