ΕΥΕΞΙΑ//

Οι 5 ειδικοί που μας μαθαίνουν γιατί ο ύπνος πρέπει να είναι προτεραιότητα

Η dream team των ειδικών του Ύπνου μιλάει για το πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για την υγεία μας.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί τα σχολεία πρέπει να ξεκινούν αργότερα.
-Πώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την ανθεκτικότητά σου.


Ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία, την ευεξία και την ευημερία μας. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως όταν κοιμόμαστε αρκετά, είμαστε περισσότερο παραγωγικοί, δημιουργικοί και ανθεκτικοί. Σήμερα έχουμε περισσότερα εργαλεία από ποτέ που μπορούν να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τις συνήθειές μας αναφορικά με τον ύπνο και να αρχίσουμε να κοιμόμαστε όπως θέλουμε. Το Thrive Global παρουσιάζει τους 5 κορυφαίους επιστήμονες του πλανήτη που αλλάζουν τις αντιλήψεις μας για την αξία του ύπνου.

 

Η Dr. Wendy Troxel – ερευνήτρια και επιστήμονας συμπεριφοράς του RAND Corporation και βοηθός καθηγητή Ψυχιατρικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Pittsburgh υποστηρίζει πως η έλλειψη ύπνου έχει αντίκτυπο στην επαγγελματική μας ζωή και συνεπώς στην απόδοσή μας αλλά και στην οικονομία καθώς έχει τεράστιες οικονομικές απώλειες. Οι σημερινοί ενήλικες και τα παιδιά κοιμούνται λιγότερες ώρες από όσες χρειάζονται, γι΄ αυτό η ίδια προτείνει τα σχολεία να ξεκινούν αργότερα! Έτσι θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι περισσότερο τον ύπνο τους. Αυτό ήταν και το κύριο μέρος της ομιλίας της στο TEDx, την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 1 εκατομμύρια άτομα.

 

Η νευροεπιστήμονας και ψυχολόγος  Dr. Els van der Helm εγκατέλειψε την καριέρα της ως σύμβουλος επιχειρήσεων για να  ξεκινήσει την δική της συμβουλευτική εταιρία σε θέματα ύπνου. Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την επιδημία της έλλειψης ύπνου, εξηγεί στους επικεφαλής των επιχειρήσεων πως ο ύπνος είναι το κλειδί για την αποδοτικότητα, τη συγκέντρωση, την ευεξία και την υγεία των υπαλλήλων μίας εταιρίας. Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων χάρη σε εκείνη έχουν αρχίσει να βλέπουν τον ύπνο σαν κάτι μη διαπραγματεύσιμο, δεδομένου ότι προσδοκούν την μέγιστη παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους.

 

Ο κλινικός ψυχολόγος, πιστοποιημένος ειδικός σε θέματα ύπνου και συγγραφέας 3 βιβλίων με θέμα τον ύπνο, Dr. Michael Breus υποστηρίζει και αποδεικνύει πως ο ύπνος είναι απαραίτητος για κάθε τομέα της ζωής μας, βοηθάει την αποδοτικότητά μας και βελτιώνει τις σχέσεις με τους γύρω μας. 

 

 

Σκοπός του Dr. Michael Grandner, Διευθυντή του Ερευνητικού Προγράμματος ‘Ύπνου και Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είναι να διαλευκάνει την σχέση του ύπνου με την παχυσαρκία, τον διαβήτη, την μακροζωία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και την ψυχική υγεία για να μπορέσει να πείσει τον κόσμο ότι ο ύπνος είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο για την ευεξία μας.

 

Ο Matthew Walker, καθηγητής νευροεπιστήμης και ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, με περισσότερες από 100 έρευνες στο ενεργητικό του, υποστηρίζει πως ένας επαρκής ύπνος βοηθάει την υγεία μας, ενώ η έλλειψη ύπνου ανοίγει την πόρτα στις ασθένειες. Ένας επαρκής ύπνος βοηθάει την πνευματική, σωματική και ψυχική μας υγεία. Βελτιώνει την απόδοση, την αντίληψη και την μνήμη, ακόμα και τις σχέσεις μας. Θα πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να του δίνουμε τον σεβασμό που του αξίζει. 

Διάβασε ακόμα:

Ο Τομ Μπράντι Σου Λέει Πώς Να Κοιμάσαι Καλύτερα

Η Arianna Huffington Σου Δείχνει Πώς Να Κοιμάσαι Καλύτερα

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Τι λέει το National Geographic για τον ύπνο;

ΕΥΕΞΙΑ//

Έρευνα: Πού χάθηκαν τα όνειρα;

THRIVING BUSINESS//

Κι όμως ο ύπνος των εργαζομένων πρέπει να είναι υπόθεση (και) της εταιρείας

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης