ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μην Κρύβεις Τα Συναισθήματά Σου

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.

Συμβουλή #30: Μην Κρύβεις Τα Συναισθήματά Σου 

Σκέψου λίγο. Έχεις αισθανθεί ότι σε βλάπτουν, σε μειώνουν, σε αγνοούν ή σε απορρίπτουν; Σκέψου λίγο καλύτερα. Τι κάνεις όταν ο συνάδελφός σου παίρνει την προαγωγή που ήθελες; Όταν σε ειδοποιούν από την εταιρεία που έχεις στείλει το βιογραφικό σου ότι η θέση καλύφθηκε; Πώς αντιδράς όταν ξεχνάνε τα γενέθλιά σου ή όταν οι φίλοι σου σου λένε ψέματα; Πώς αντιμετωπίζεις όλα αυτά τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν σε τέτοιες στιγμές; Το πιθανότερο είναι να τα πνίγεις και να υποκρίνεσαι ότι όλα είναι καλά.

Μην κρύβεις τα συναισθήματά σου. Όσο το κάνεις τόσο χάνεις την αυθεντικότητά σου. Αποδέξου τα, επεξεργάσου τα και αντί να τα κρατάς μέσα σου, άρχισε να τα εκφράζεις. Κλάψε, φώναξε, απομονώσου. Αρκεί να αρχίσεις να τα εξωτερικεύεις. Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Μην κρίνεις τον εαυτό σου για όλα όσα αισθάνεσαι. Αποδέξου τα συναισθήματά σου.

2. Άρχισε να εκφράζεις τα συναισθήματά σου τη στιγμή που τα βιώνεις. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να τα παρακάμψει.

3. Προσπάθησε να ανακαλύψεις την πηγή του κακού. Τη ρίζα όλων όσων αισθάνεσαι. Μήπως φταίει κάτι από το παρελθόν για αυτό που νιώθεις;

4. Σκέψου τι πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ξεπεράσει αυτό το συναίσθημα.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς να ενεργοποιήσεις την Εσωτερική σου Δύναμη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Θυμός! Ο Νο #1 λόγος που δυσκολεύει την ζωή των ανθρώπων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς η Δέσμευση μπορεί να σου αλλάξει την ζωή;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης