ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μην Φοβάσαι Την Ευτυχία

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.

Συμβουλή #40: Μην Φοβάσαι Την Ευτυχία

Συχνά μπαίνεις στη διαδικασία να επικεντρώνεσαι στα προβλήματα παρά στις λύσεις. Αναλώνεσαι σε αρνητικά συναισθήματα και ανθρώπους και αφήνεις τα σημαντικά να σε προσπεράσουν. Και ένα από αυτά τα σημαντικά είναι η ευτυχία. Νομίζεις ότι πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι καλός και αξιόλογος για να κερδίσεις την ευτυχία. Ξέρεις κάτι όμως; Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Η ευτυχία δεν είναι δυσεύρετη. Δεν είναι κάτι που χρειάζεται να κυνηγήσεις για να έρθει. Η ευτυχία έρχεται πολύ φυσικά. Τόσο φυσικά μάλιστα που μπορεί να μην το καταλάβεις όταν εμφανιστεί. Γι’ αυτό λοιπόν σταμάτα να την φοβάσαι, αφέσου και επίτρεψέ της να σε επισκεφτεί.

Σκέψου το εξής: Πού εστιάζεις την προσοχή σου μέσα στην ημέρα; Μήπως στα προβλήματα; Στις λίστες των υποχρεώσεων; Σε απαισιόδοξους συλλογισμούς ή στις έγνοιες; Αν αναλώνεσαι σε κάτι από αυτά, ήρθε η στιγμή να αλλάξεις τρόπο σκέψης. Να σκεφτείς τι πραγματικά έχει σημασία για εσένα. Τι σε γεμίζει και σε κάνει να νιώθεις πλήρης.

Όταν καταφέρεις να το κάνεις, θα διαπιστώσεις ότι με ένα μαγικό τρόπο όλα αλλάζουν και όλα μπαίνουν στη θέση τους: οι εκκρεμότητες τακτοποιούνται, οι επαφές πετυχαίνουν, η συγχώρεση βασιλεύει, η αυτοπεποίθηση αυξάνεται, η εμπιστοσύνη αφθονεί, η αγάπη είναι παρούσα και η χαρά αφυπνίζεται. Κι εσύ; Εσύ γίνεσαι πιο καλός, πιο ευγενικός, πιο ήρεμος και πιο χαρούμενος γιατί δεν φοβάσαι πια την ευτυχία.

 

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Στιγμές χαράς: Ένα αντίδοτο στην επαγγελματική εξουθένωση!

THRIVING MIND//

Ο Βιότυπος της Έλλειψης Διαύγειας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Προγειωθείτε!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης