ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μίλα πιο ευγενικά…στον εαυτό σου. Μπορείς!

Πώς και γιατί να “γλυκάνεις” την εσωτερική σου φωνή.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί η εσωτερική φωνή σου επηρεάζει τη διάθεσή σου.
-Πώς θα «κρυφακούσεις» τον εαυτό σου.


Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο καθένας από εμάς με τον εαυτό του. Τον κρίνουμε συνεχώς για τις πράξεις του. Τον στήνουμε στον τοίχο για όσα έκανε λάθος ή για την όποια αποτυχία. Του «φορτώνουμε» ένα σωρό ευθύνες. Και συχνά του «τραβάμε το χαλί κάτω από τα πόδια». Και μετά αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο δεν υπάρχει στο μυαλό μας γαλήνη. Όμως πώς να περιμένουμε γαλήνη όταν μιλάμε στον εαυτό μας με τόση σκληρότητα; Πώς μπορεί το μυαλό μας να βάλει μια τάξη και να ηρεμήσει όταν μονίμως γινόμαστε σκληροί και επικριτικοί με τον εαυτό μας;

Εσύ πώς μιλάς στον εαυτό σου;

Το έχεις παρατηρήσει ποτέ; Πώς ακριβώς μιλάς στον εαυτό σου; Όταν του μιλάς. Είσαι μαζί του ήρεμος; Επιεικής; Ευγενικός; Ή απαιτητικός και λίγο ως πολύ επικριτικός; Ίσως δεν το υποψιάζεσαι αλλά ο εσωτερικός διάλογος που κάνεις με τον εαυτό σου καθημερινά μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο που σου ρίχνει το ηθικό, μειώνει την ψυχική σου δύναμη, σου χαλάει τη διάθεση και σε εκνευρίζει. Αν δεν είσαι και πολύ σίγουρος κατά πόσο υγιείς είναι οι συζητήσεις που ακούγονται μέσα στο μυαλό σου, τότε υπάρχουν δύο πράγματα που χρειάζεται να κάνεις.

1.Άκου γύρω σου

Δώσε προσοχή σε οποιαδήποτε αρνητική κουβέντα ειπωθεί στο περιβάλλον σου και αναρωτήσου αν θα έλεγες ποτέ την ίδια κουβέντα σε έναν στενό σου φίλο και πώς θα αντιδρούσε εκείνος. Ομοίως, αν την ίδια κουβέντα την έλεγαν σε σένα πώς θα σε έκανε να αισθανθείς; Οι απαντήσεις θα σου δώσουν μια πλήρη και ακριβή εικόνα του για τον τρόπο που θα ήθελες και θα έπρεπε να μιλάς και εσύ στον εαυτό σου.

2.Άκου μέσα σου

Στη συνέχεια παρατήρησε και προσπάθησε να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στον εσωτερικό σου διάλογο. Στις συνομιλίες δηλαδή που κάνεις με τον εαυτό σου στον ήσυχο χώρο του μυαλού σου. Παρατήρησε πότε αυτομαστιγώνεσαι, πότε οδηγείσαι σε αρνητικές σκέψεις, πότε γεμίζεις από μόνος σου με απαισιοδοξία. Παρατηρώντας τον, θα αντιληφθείς το ύφος, τον τόνο, τις λέξεις που χρησιμοποιείς στον εσωτερικό σου διάλογο. Σε αυτές τις στιγμές και καθώς συνεχίζεις να κρυφακούς τον εαυτό σου, θα αρχίσεις να συλλέγεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να υιοθετήσεις έναν πιο καλοσυνάτο τρόπο επικοινωνίας με εσένα. Με αυτό τον τρόπο, θα γαληνέψει το μυαλό σου μέσα από μία προσέγγιση που θα δώσει νέα έννοια και σημασία στις λέξεις «ηρεμία» και «διαύγεια».

Διάβασε ακόμα:

7 Θεραπευτικές Ασκήσεις Μέσω Της Γραφής

Οι 20 Ερωτήσεις Που Πρέπει Να Κάνεις Στον Εαυτό Σου Πριν Πάρεις Μια Σοβαρή Απόφαση

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Πώς θα απολαύσεις τις διακοπές σου στο έπακρο

ΕΥΕΞΙΑ//

Ο Thrive Οδηγός για ένα Thrive Καλοκαίρι 

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τελικά πόσο σημαντική είναι η έμπνευση;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης