ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Με αφορμή το Πάσχα κατάκτησε την εσωτερική σου ισορροπία

Γιατί η συγχώρεση ξεκινά από μέσα σου.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Πώς Το Πάσχα σε ωθεί στη προσωπική σου αναγέννηση.
– Γιατί είναι σημαντικό εσύ να συγχωρείς τον εαυτό σου.


Γιατί το Πάσχα πέφτει πάντα την Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο από την ανοιξιάτικη Ισημερία; Ίσως δεν το γνωρίζεις αλλά η γιορτή του Πάσχα έχει παγανιστικές καταβολές. Είναι άμεση η σχέση του εορτασμού του Πάσχα και των γιορτών της γόνιμης γης. Κατά του Ρωμαϊκούς χρόνους την ίδια εποχή γιορτάζονταν ο θεός Άττις του οποίου ο θάνατος και η Ανάσταση συμβόλιζαν τον κύκλο της φύσης.

Επίσης από τα παγανιστικά αγάλματα της Μητέρας θεάς, των οποίων η γονιμότητα αντιπροσωπεύεται από τα αυγά, δηλώνει μια σχέση με την συμβολική σημασία των αυγών του Πάσχα. Και φυσικά η ίδια η Άνοιξη, η εποχή που γιορτάζεται το Πάσχα δηλώνει την αφύπνιση της ζωής. Τι σου διδάσκει λοιπόν το Πάσχα σε επίπεδο αυτοβελτίωσης; Το Πάσχα εκτός από θρησκευτική γιορτή είναι γιορτή της: Αναγέννησης, της Αλλαγής, του Μετασχηματισμού, της Αφύπνισης της Ζωής.

Γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου

Για να προχωρήσει κάποιος στη δική του προσωπική αναγέννηση και εξέλιξη θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει γνωρίσει καλά τον εαυτό του. Να έχει ρίξει φως μέσα του. Όταν μπορούμε να αποδεχτούμε όλες τις όψεις του εαυτού μας, θετικές κι αρνητικές, μπορούμε να είμαστε σε ειρήνη με τον εαυτό μας και να τον ενσωματώνουμε στην ύπαρξή μας. Τότε μόνο μπορούμε να προχωρήσουμε να ισορροπήσουμε πραγματικά να καταλάβουμε τι χρειάζεται να αλλάξουμε για να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, την ωριμότητα, την εξέλιξη μας που συχνά μετουσιώνεται με τη λέξη αναγέννηση.

Γιατί είναι σημαντικό να επαναφέρεις την εσωτερική σου ισορροπία;

Το πιο σπουδαίο που σε διδάσκει το Πάσχα πέρα και έξω από θρησκευτικό κομμάτι είναι ότι η ίδια η ζωή είναι ένας κύκλος ζωής θανάτου και αναγέννησης.

Μόνο αποδεχόμενοι τις ατέλειες και τις ρωγμές μας μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς προκαταλήψεις και να νιώθουμε πλήρεις.

Πόσες φορές μας επισκέπτονται οι ενοχές μας κάθε φορά που νιώθουμε πως δεν είχαμε αρκετή υπομονή με τα παιδιά μας ή επειδή δεν ήμασταν αρκετά διαθέσιμοι σε κάποιον που μας χρειαζόταν εκείνη την στιγμή κοντά του. Και πόσα άλλα τέτοια γεγονότα που φαίνονται συνηθισμένα, μας οδήγησαν στο να νιώθουμε άσχημα με τον εαυτό μας.

Είναι ευεργετικό λοιπόν να αποδεχόμαστε τους περιορισμούς μας, να μπορούμε να συγχωρούμε τον εαυτό μας για τα λάθη μας και να προσπαθούμε να είμαστε περισσότερο σε επαφή με αυτό που θέλουμε να είμαστε και όχι με αυτό που νομίζουμε πως πρέπει να είμαστε.

Γι’ αυτό να θυμάσαι. Αν ένα αυγό σπάσει από μια εξωτερική δύναμη, η ζωή τελειώνει. Αν σπάσει από μια εσωτερική δύναμη, μια ζωή αρχίζει. Τα μεγάλα πράγματα αρχίζουν πάντα από μέσα. Από μέσα σου. Ξέρεις επομένως από πού να ξεκινήσεις για να κατακτήσεις την προσωπική σου αναγέννηση.

Διάβασε ακόμα:

Τα Πλεονεκτήματα Των Εσωστρεφών. Μήπως Τα Έχεις Και Εσύ;

Έρευνα: Πού Χάθηκαν Τα Όνειρα;

Ίσως σε ενδιαφέρει…

THRIVE TV SHOW//

Πώς Θα Βελτιώσεις Τις Εργασιακές Σου Σχέσεις

THRIVE TV SHOW//

Είναι Απαγορευτική Η Σχέση Με Συνάδελφο;

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Μάθε Πώς Η Άσκηση Σε Κάνει Καλύτερο Στη Δουλειά Σου

Εγγραφή στο Thrive Newsletter

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης