ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μάθε Να Επιλέγεις Τον Καλό Σου Εαυτό

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.

Συμβουλή #31: Μάθε Να Επιλέγεις Τον Καλό Σου Εαυτό

Πόσες φορές ακούς δύο φωνές μέσα σου; Η μία σου λέει να είσαι δυνατός, να μην τα παρατάς, να πιστεύεις σε εσένα. Από την άλλη, υπάρχει και η φωνή που πολλές φορές σου κόβει τα φτερά και σε κάνει να αισθάνεσαι ανεπαρκής, να θυμώνεις και να ζηλεύεις την επιτυχία του άλλου. Ο καθένας μας έχει δύο εαυτούς – τον καλό και τον κακό.

Ο κακός έχει να κάνει με τον θυμό, τον φθόνο, τη λύπη, την πλεονεξία, την αλαζονεία, το ψέμα, την έπαρση, τον ναρκισσισμό. Από την άλλη, ο καλός σου εαυτός είναι η χαρά, η αγάπη, η ελπίδα, η καλοσύνη, η ευγένεια, η κατανόηση, η γενναιοδωρία. Σχεδόν καθημερινά δίνεις μία μάχη μέσα σου. Ο καλός σου εαυτός παλεύει με τον κακό. Τι επιλέγεις; Ποιον θα αφήσεις να επικρατήσει; Μάθε να επιλέγεις τον καλό σου εαυτό. Εκείνον που δεν σε υπονομεύει και δεν σπαταλά άσκοπα την ενέργειά σου. Εκείνον που σε εμψυχώνει και σε κάνει καλύτερο σαν άνθρωπο.

Τα βήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Θυμήσου ότι είσαι μοναδικός. Αντί λοιπόν να εστιάζεις στους γύρω σου, εστίασε σε εσένα. Στα ταλέντα, το θάρρος, τη δημιουργικότητά σου.

2. Σκέψου ποιος είναι ο στόχος σου. Πηγαίνεις με σταθερά βήματα προς αυτόν; Αν όχι, τι σε κρατάει πίσω; Ποιος ή τι σε εμποδίζει να λειτουργήσεις θετικά;

3. Και τώρα σκέψου ποια άτομα στη ζωή σου σου βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό. Απομάκρυνε τα υπόλοιπα και εστίασε μόνο σε εκείνα.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς επηρεάζει η ενσυναίσθηση την επικοινωνία

ΠΡΟΣΩΠΑ//

Μαρία Πρωτόππαπα: «Κρατάω στιγμές και περιόδους που κάτι μου αποκάλυψαν ή με άλλαξαν μέσα στην πορεία της ζωής»

THRIVING MIND//

Με ποιον τρόπο βιώνεις το στρες;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης