ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μάθε Να Είσαι Ρεαλιστής

Η μικρή αλλά σημαντική συμβουλή της εβδομάδας από την Agapi Stassinopoulos και το Thrive.

Συμβουλή #33: Μάθε Να Είσαι Ρεαλιστής 

Πόσες φορές έρχονται τα πράγματα διαφορετικά από ότι τα περίμενες; Πόσες φορές έχεις απογοητευτεί με μία δουλειά που δεν σε προσέλαβαν, με μία προαγωγή που δεν πήρες ή με μία σχέση που δεν προχώρησε; Όλοι μας έχουμε γνωρίσει απογοητεύσεις στη ζωή μας. Κάποιοι πιο μικρές, άλλοι μεγαλύτερες. Αν όμως εσύ απογοητεύεσαι συνεχώς, μήπως έχεις υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες;

Θέλεις τα πράγματα να εξελίσσονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, τον δικό σου. Σχεδιάζεις και φαντάζεσαι το επιθυμητό αποτέλεσμα και φτιάχνεις σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εξελιχθούν τα πράγματα. Και όταν αυτά τα σενάρια δεν υλοποιούνται, αισθάνεσαι απογοήτευση και χάνεις όλη σου την ενέργεια.

Τι πρέπει να κάνεις

Μάθε να είσαι ρεαλιστής και να μην μπερδεύεις τους στόχους σου και την πραγματικότητα με τις προσδοκίες σου. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε να είσαι απαισιόδοξος και να μην έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό και τις δυνάμεις σου. Απλά, να κρατάς πάντα μικρό καλάθι ειδικά σε ό,τι δεν εξαρτάται άμεσα από εσένα. Και να θυμάσαι πάντα πως ό,τι δεν λειτουργεί για εσένα, δεν ήταν γραφτό για εσένα. Τόσο απλά. Όλα στη ζωή σου γίνονται για κάποιο λόγο και όλα αποτελούν ένα μάθημα ζωής για να γίνεις καλύτερος σε κάθε τομέα. Συνέχισε να κάνεις όνειρα, απλά να θυμήσου να παραμένεις προσγειωμένος στη γη.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

COVID-19//

Το στρες της επόμενης ημέρας

COVID-19//

Άσκηση θετικής ψυχολογίας αντίδοτο στην καταστροφολογία

ΕΥΕΞΙΑ//

Ο Thrive Οδηγός για να χειριστείς το άγχος των οικονομικών σε αβέβαιους καιρούς

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης