ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μ’ ένα βιβλίο πετάω ψηλά…

Κάθε βιβλίο είναι ένα μεγάλο και άγνωστο ταξίδι κι όσοι από σας δεν έχετε επιχειρήσει να το κάνετε, ξεκινήστε σήμερα, τώρα.

Ανάμεσα στις σελίδες κάθε βιβλίου κρύβονται πολλά μυστικά. Τα περισσότερα απ’ αυτά έχουν την δύναμη ν΄ αλλάξουν τον τρόπο σκέψης μας, να μας κάνουν να δούμε διαφορετικά πολλά πράγματα, να μας ξυπνήσουν αναμνήσεις, να ξεδιπλώσουν συναισθήματα και να ξεθάψουν δρόμους σκεπασμένους στην λήθη του χρόνου.

Βιβλίο= Ζω

Βιβλίο= Ανασαίνω

Λυπάμαι αφάνταστα τους ανθρώπους που δεν διαβάζουν, που δεν έχουν βουτήξει στα βαθιά νερά των δυνατών συναισθημάτων, της αγωνίας, της προσμονής, της ελπίδας, της αναγέννησης. Γιατί όλα αυτά τα δυνατά συναισθήματα κρύβονται ανάμεσα στις σελίδες κάθε βιβλίου.

Για μένα δεν υπάρχουν καλά και κακά βιβλία, θεωρώ πως αυτό είναι ένας μύθος που καλλιεργήθηκε σκόπιμα. Ίσως για να αποτρέψει πολλούς από το διάβασμα και να τους στρέψει αλλού π.χ. τηλεόραση, κλαμπ, περιοδικά κ.α. 

Θυμώνω, γιατί ποτέ δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες. Τι σημαίνει καλό και κακό βιβλίο; Και ποιος στ’ αλήθεια είναι ο κριτής; Μόνο οι αναγνώστες έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και κανείς άλλος και όπως είναι γνωστό, συγγραφέας χωρίς αναγνώστες δεν υπάρχει! 

Προσωπικά διαβάζω περίπου 60 βιβλία τον χρόνο, δηλαδή, μέσο όρο 5 ανά μήνα και ανάμεσα σε ιστορικά, κλασσικά μυθιστορήματα και σύγχρονη λογοτεχνία, υπάρχουν αστυνομικά, ψυχολογικά θρίλερ, αισθηματικά και όλη η γκάμα των βιβλίων, που οι συγγραφείς τους μας προσφέρουν.

Βιβλίο = Αναγέννηση σώματος και ψυχής

Αναγέννηση σημαίνει ξαναγεννιέμαι κι αυτή την αίσθηση αποκομίζω κάθε φορά που ταξιδεύω με μια καινούρια ιστορία. Τα συναισθήματα που νιώθω είναι τόσα πολλά που είναι αδύνατον να περιγραφούν. Εκείνο που πρωτοστατεί είναι η αγωνία και η λαχτάρα μου να ξεκινήσω ένα ακόμα αναγνωστικό ταξίδι με καινούριους ήρωες, να ανακαλύψω μυστικά περάσματα ζωής, να νιώσω την ένταση στο πετσί μου, την προσμονή στην καρδιά μου, την δικαίωση στην ψυχή μου. Νιώθω σαν να είμαι παιδάκι που για πρώτη φορά ανέβηκα στην ρόδα του λούνα παρκ!

Τα βιβλία είναι παράθυρο ζωής

Κάθε βιβλίο είναι ένα μεγάλο και άγνωστο ταξίδι κι όσοι από σας δεν έχετε επιχειρήσει να το κάνετε, ξεκινήστε σήμερα, τώρα. Να είστε σίγουροι πως στο τέλος θα νιώσετε την αναγέννηση που σας περιέγραψα παραπάνω να θεριεύει, να καρπίζει και να σας απλώνει το χέρι για να σας οδηγήσει σε κόσμους ανείπωτης ευτυχίας και ομορφιάς. Μιας ομορφιάς που θα φανεί στο λαμπερό σας χαμόγελο.

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Πώς να βγάλεις το άγχος από τη ζωή σου αποκτώντας ευτυχία και ηρεμία

Μεγάλο πράγμα να ξέρεις τι δεν θέλεις

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΠΡΟΣΩΠΑ//

Ένα παιδικό βιβλίο για μεγάλα παιδιά που αξίζει να διαβάσεις

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να αγαπήσει τα βιβλία

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ένας Ψυχίατρος Σου Λέει Πώς Μπορείς “Να Γυρίσεις Σελίδα” Με Ένα Βιβλίο

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης