COVID-19//

Κορονοϊός: 9 λόγοι να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου

Τα δεδομένα που μειώνουν τον πανικό για τον κορονοϊό.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιες ειδήσεις είναι πολύ αισιόδοξες.
-Πόσο εύκολο είναι να απενεργοποιήσεις τον ιό.


Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση για την ιστορία της ανθρωπότητας. Μέσα τον πανικό των μέσων ενημέρωσης, υπάρχουν και πάρα πολλοί λόγοι για να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από όσο οι περισσότεροι είμαστε και να καταπολεμήσουμε το στρες. Σου παραθέτω εννέα από αυτούς: 

1) Η κορυφή της πανδημίας πέρασε για την Κίνα 

Η αύξηση των νέων κρούσματα στην Κίνα μειώνεται. Συμπέρασμα: Μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Είναι επίσης ασφαλές να τρώμε Κινέζικο (ίσως όχι νυχτερίδες…).

2) Η Νότια Κορέα στις 13/3/2020 ανέφερε περισσότερα άτομα να αναρρώνουν από ό,τι νέα κρούσματα

Η Νότια Κορέα είχε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός Κίνας. Και σε αυτή την περίπτωση το συμπέρασμα είναι το ίδιο όπως και πιο πάνω: Μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. (Πηγή: www.reuters.com)

3) Η παγκόσμια κοινότητα κινήθηκε αστραπιαία

Μέσα σε μια εβδομάδα από την πρώτη βαριά πνευμονία στην Κίνα, ο ιός είχε αναγνωριστεί. Συγκριτικά χρειάστηκε δυο χρόνια για να αναγνωρίσουμε τον ιό του AIDS. Μέσα σε δυο εβδομάδες υπήρχε τεστ για να τον ταυτοποιούμε. Ταχύτητες πολλών MBps!

4) Οι επιστήμονες παγκοσμίως ασχολούνται με τον ιό

Ζούμε στην εποχή της παγκόσμιας επιστημονικής συνεργασίας. Μέσα σε μόλις ένα μήνα 164 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά δημοσιεύτηκαν από συνολικά 700 επιστήμονες. Το 2003 με την επιδημία του SARS πήρε περισσότερο από ένα χρόνο για να γραφτούν τα μισά άρθρα! (Πηγή: www.weforum.org).

5) Περισσότερα από 80 φάρμακα τεστάρονται για τον ιό

Εργαστηριακες έρευνες δείχνουν ότι τα αντισώματα που καταπολεμούν τον ιό που προκαλεί το SARS μπορούν να μειώσουν την ικανότητα του κορονοϊού να προσβάλει τα ανθρώπινα κύτταρα. Αυτή η γνώση μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή φαρμάκων που θα βοηθήσουν σημαντικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Ταυτόχρονα τρέχουν και πολλές άλλες εξελίξεις. (Πηγή: www.medicalnewstoday.com).

6) Υπάρχουν περισσότερες από 8 προσπάθειες παγκοσμίως για την παραγωγή ενός εμβολίου 

Κάποιες χρησιμοποιούν πολλά υποσχόμενες καινοτόμες τεχνολογίες για την παραγωγή του εμβολίου. Δεν καταλαβαίνω πως λειτουργούν, αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται…

7) Ένα 80% των ανθρώπων θα έχουν μόνο ήπια συμπτώματα

Αν δεν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες, οι λόγοι για την ανησυχία σου είναι περισσότερο ψυχολογικοί. Αν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες ή αν έχεις επαφή με άτομα αυτών των ομάδων, υπάρχουν πρακτικοί τρόποι να προστατευθείς και να προστατέψεις τους άλλους. Όπου και αν ανήκεις, η ευθύνη σου απέναντι στο γενικότερο καλό, είναι μεγάλη.

8) Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τον ιό μέσα σε 1 λεπτό

Πλένοντας τα χέρια μας ή καθαρίζοντας μια επιφάνεια με κατάλληλο διάλυμα οινοπνεύματος ή αντισηπτικό, μπορούμε να απενεργοποιήσουμε αποτελεσματικά τον ιό από τις επιφάνειες μέσα σε 1 λεπτό. (Πηγή:www.journalofhospitalinfection.com)

9) Η πλειονότητα των ανθρώπων θεραπεύονται από τον ιό

Ήδη τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει καλά επίσης.

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) είπε πως ο χειρότερος εχθρός μας αυτή τη στιγμή είναι το στίγμα. Όχι, η ασθένεια. Στη Νέα Υόρκη έριξαν νερό σε άτομο Ασιατικής καταγωγής, επειδή, όπως είπαν, είχε τον κορονοϊό…

Δε χρειάζεται να αποφεύγεις ούτε τους Κινέζους ούτε τα ιταλικά προϊόντα. Κάθισε σπίτι και διάβασε ένα καλό βιβλίο. Ειδικά αν ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες.

Θυμήσου πως είσαι πολύ πιο δυνατός από όσο νομίζεις. Έχεις περάσει δύσκολα και στο παρελθόν. Και τότε φαινόταν βουνό. Και κάπως το διαχειρίστηκες. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και τώρα. 

Επανάλαβε μαζί μου: Ό,τι και να γίνει μπορώ να το διαχειριστώ! 

Και αυτό θα περάσει…

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Γιατί η διατήρηση της οικογενειακής ρουτίνας είναι σημαντική σε στιγμές κρίσης

Κορονοϊός: Κύκνοι εναντίον ρινόκερων

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

4 τρόποι να διαχειριστείς την ευνοιοκρατία στη δουλειά

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Εργασία από το σπίτι: Πώς να μείνεις αποδοτικός όπως όταν ήσουν στο γραφείο

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Πώς να κάνεις διάλειμμα από την τεχνολογία

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης