ΕΥΕΞΙΑ//

Κετογονική Διατροφή Για Πιο Δυνατό Εγκέφαλο

Πώς μπορεί να βελτιώσει την πνευματική σου απόδοση;


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Τι είναι η κετογονική διατροφή.
– Πώς η κέτωση ενισχύει τις πνευματικές σου λειτουργίες.


Ολοένα και περισσότερες αποδείξεις και πολυάριθμες αναδυόμενες κλινικές δοκιμές υποστηρίζουν ότι η κετογονική διατροφή βελτιστοποιεί την πνευματική μας απόδοση. Μια καλά σχεδιασμένη κετογονική διατροφή επομένως μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική για την ενίσχυση του εγκεφάλου και της παραγωγικότητας. Τι ακριβώς όμως είναι η κετογονική διατροφή;

Τι είναι η κετογονική διατροφή;

Μια σωστά διαμορφωμένη κετογονική διατροφή είναι μια πολύ χαμηλών υδατανθράκων πλούσια σε υψηλής θρεπτικής πυκνότητας ανεπεξέργαστα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, η οποία προωθεί τη διατροφική κέτωση και το σώμα αντί για γλυκόζη καίει κετόνες και λίπος για ενέργεια. Η διατροφική κέτωση είναι μια φυσική μεταβολική κατάσταση στην οποία το σώμα μας προσαρμόζεται στην καύση του λίπους και όχι στους υδατάνθρακες ως κύριο καύσιμο.

Πώς ενισχύει την πνευματική μας απόδοση

Όταν μια κετογονική διατροφή γίνεται σωστά το σώμα μας φτιάχνει κετόνες. Οι κετόνες παρέχουν έως και το 70% των ενεργειακών αναγκών του εγκεφάλου. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι κετόνες παράγουν περισσότερη ενέργεια από τη γλυκόζη και αποτελούν πιο αποτελεσματική πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλό μας από τη γλυκόζη. Επομένως, μόνο με την παραγωγή κετονών, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί πολύ καλύτερα και έχουμε μέγιστη παραγωγικότητα όλη την ημέρα.

Ένα έξτρα όφελος της κετογονικής διατροφής είναι το ότι αυξάνει τα μιτοχόνδρια, κύτταρα που παράγουν ενέργεια στον εγκέφαλο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μετά από μόλις ένα μήνα σε μια κετογονική διατροφή, διπλασιάστηκε η μιτοχονδριακή ενέργεια στον εγκέφαλο. Επίσης, μειώνει τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, που έχουν συσχετιστεί με τη συνολική μειωμένη εγκεφαλική λειτουργία. Έτσι, ο εγκέφαλός μας επικεντρώνεται στο να παράγει περισσότερη ενέργεια με στόχο τη βελτιστοποίηση της γνωστικής μας λειτουργίας αντί να επιδιορθώνει κατεστραμμένα κύτταρα. Όταν αυξάνεται η ενέργεια του εγκεφάλου μας, αυξάνεται η παραγωγικότητα μας και βελτιώνεται η μνήμη και η ικανότητα μας για μάθηση.

Φαίνεται λοιπόν πως η κέτωση ενισχύει τις πνευματικές μας λειτουργίες δηλαδή βελτιώνει την πνευματική μας εστίαση, την μνήμη, μας ενεργοποιεί, μειώνει τα επίπεδα του στρες ενώ δρα αντικαταθλιπτικά μέσω μηχανισμών στη χημεία του εγκεφάλου μας.

Διάβασε ακόμα:

Τι Τρώει Ένας Διαιτολόγος Στις Διακοπές Του

10 Παγίδες Του Καλοκαιριού Που Σε Παχαίνουν

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Η υγιεινή διατροφή βελτιώνει την διάθεση; Τι λέει το Cambridge για αυτό;

ΕΥΕΞΙΑ//

Έρευνα: Οι τροφές που προστατεύουν τον εγκέφαλό σου

ΤΟ THRIVE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ//

Αυτοάνοσα, Ανοσοποιητικό Και Διατροφή. Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις.

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης