ΤΟ THRIVE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ//

Καλημέρα! Η λέξη που αλλάζει την καθημερινότητα με ένα βιβλίο που θα σου φτιάξει τη διάθεση

Το 4ο βιβλίο του Γιάννη Ζευγώλη είναι γεγονός από τις εκδόσεις Νίκας.

Ένα διαφορετικό βιβλίο βρίσκεται πλέον σε όλα τα βιβλιοπωλεία και μας έκανε εντύπωση. Το όνομα αυτού: Καλημέρα! 

Εσύ πόσο εύκολα θα την χάριζες στον άστεγο της γωνίας, σε εκείνον που σε πλήγωσε ή στην πεθερά σου; Άραγε πόσες καλημέρες δεν είπαμε χαμένοι στην απρόσωπη καθημερινότητά μας; Πόσους ανθρώπους προσπεράσαμε, πόση αγένεια κι απαξίωση αναθρέψαμε; Και τι θα γινόταν αν, κάποια μέρα, συνασπίζονταν όλοι οι υπέρμαχοί της, όπως στο «Καλημέρα!» του Γιάννη Ζευγώλη; Αν διεκδικούσαν το δικαίωμα στο να λέμε και να ακούμε την καλημέρα; Μήπως τότε η ζωή μας θα γινόταν πιο ουσιαστική; Μήπως τελικά αυτή είναι η αλλαγή που χρειάζεται η αποξενωμένη κοινωνία που χτίσαμε; Ας δοκιμάσουμε με αφορμή το «Καλημέρα!» από αυτό το καλοκαίρι. 

Η ιστορία του βιβλίου «Καλημέρα»

Ο αφανισμός της καλημέρας από τη ζωή μας και η κατασκευή ενός νέου μοντέλου περιθωριοποίησης και απομάκρυνσης των ανθρώπων οδήγησε μία ομάδα εθελοντών στη δημιουργία ενός κινήματος που στόχο έχει τη διάδοση της καλημέρας και την κοινωνική αφύπνιση. Στα γραφεία του κινήματος «Καλημέρα» στα Πετράλωνα υπήρχε μεγάλη κινητικότητα με καθημερινή εγγραφή μελών, οργάνωση αποστολών στις γειτονιές, τηλεφωνική υποστήριξη ανθρώπων που ήθελαν να ακούσουν μία καλημέρα. Στόχος του βιβλίου είναι η αλλαγή προσανατολισμού της κοινωνίας μέσα από τον επαναπροσδιορισμό της καλημέρας στην καθημερινότητά μας, η επαναφορά χαμένων αξιών και η αντιμετώπιση του ρεύματος «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ» στη χώρα μας και την υπόλοιπη Ευρώπη. Μέσα σε αυτό το κλίμα η καλημέρα κερδίζει κοινωνιολογικά έδαφος και αποτελεί απειλή για όσους έχουν ως κρυφή αποστολή την αποξένωση των ανθρώπων.

Διάβασε ακόμα:

12 Κοινοί τρόποι σκέψης που δε σε αφήνουν να προχωρήσεις

Οι θετικές σκέψεις θα μας βοηθήσουν να ευημερήσουμε στη νέα πραγματικότητα

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Μάθε Ποια Είναι Η Κινητήρια Δύναμη Σου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Βρες Την Ισορροπία Σου Και Ανακάλυψε Τον Εσωτερικό Σου Κόσμο

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Διαχειρίσου Την Ενέργειά Σου

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης