ΠΡΟΣΩΠΑ//

Η Πολύτιμη Συμβουλή Της Όπρα Στους Millennials

Ακολούθησέ τη βήμα - βήμα και δεν θα χάσεις.

Ένα από τα άτομα που μπορούν να μιλήσουν για την επιτυχία είναι αναμφισβήτητα η Όπρα Γουίνφρι. Μία αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος που βρίσκεται ανάμεσα στις πιο πλούσιες γυναίκες του κόσμου.

Η εκπομπή της αγγίζει πλήθος σημαντικών και ευαίσθητων θεμάτων, όπως για παράδειγμα η απιστία, η σεξουαλική κακοποίηση, η αυτοκτονία, ο εθισμός, αποτελώντας πηγή ενημέρωσης και έμπνευσης για εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Οι Millennials σήμερα παλεύουν να βρουν τον δρόμο τους και νιώθουν έντονο άγχος αναφορικά με το τι να κάνουν με τη ζωή τους, πού πρέπει να δώσουν προσοχή τους και πώς να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους. Αν και εσύ ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, τότε μπορείς να ακολουθήσεις την συμβουλή της Όπρα:

“Ήταν λάθος να αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω με την ζωή μου. Θα μπορούσα απλά να αναρωτιέμαι ποιο είναι το επόμενο βήμα. Μόνο το επόμενο. Όχι όλα!”.

«Σε κάθε πρόκληση θα πρέπει να παραμένεις ήρεμος και να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: “ποιο είναι το επόμενο βήμα”. Μην σκέφτεσαι όλα όσα πρέπει να κάνεις. Η σωστή κίνηση είναι ένα βήμα την φορά και όταν το κάνεις, τότε μπορείς να σκεφτείς το επόμενο και το επόμενο και το παραεπόμενο. Έτσι δεν θα αισθάνεσαι καταβεβλημένος.

Πέρασα σχεδόν ολόκληρη την δεκαετία των 20, έχοντας εμμονή σχετικά με το τι θα κάνω με τη ζωή μου. Βέβαια ήξερα ότι έχω την πολυτέλεια να κάνω αυτήν την ερώτηση. Ζούσα σε μία ελεύθερη χώρα, όπου ήμουν ασφαλής και είχα τη δυνατότητα να πίνω πόσιμο νερό. Συνεπώς ένιωθα την την υποχρέωση ότι έπρεπε να επιλέξω το σωστό. Ένιωθα ότι έπρεπε να ξέρω την σωστή απάντηση για να μπορώ να είμαι ευτυχισμένη και να μπορώ να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις δυνατότητές μου, έτσι ώστε να αξίζω αυτήν την πολυτέλεια.

Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθώντας να αντιμετωπίσω την πίεση και το άγχος που ήταν απόρροια της εμμονής μου, δεν ήμουνα καθόλου παραγωγική. Αντίθετα, όλο αυτό με κατέβαλε”.

Η Όπρα εξηγεί ότι αυτό γινόταν επειδή έκανε στον εαυτό της την λάθος ερώτηση: “Ήταν λάθος να αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω με τη ζωή μου. Θα μπορούσα απλά να αναρωτιέμαι ποιο είναι το επόμενο βήμα. Μόνο το επόμενο. Όχι όλα!”.

Μέρος της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι να μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω και να σκεφτείς ένα βήμα μπροστά. Αν κι εσύ παλεύεις να βρεις τον δρόμο σου, ακολούθησε την συμβουλή της Όπρα. Μην προσπαθείς να βρεις λύση σε όλα. Χαλάρωσε και ανεξάρτητα από τι σε συμβουλεύουν να κάνεις οι γύρω σου, σκέψου το επόμενό σου βήμα και κάνε ένα βήμα κάθε φορά. 

Διάβασε ακόμα:

Συνταγές Επιτυχίας Από Μία CEO

Όσα Δεν Κάνουν Τα Επιτυχημένα Άτομα

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

8 μαθήματα ζωής από την Όπρα

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Πόσο Ικανοποιημένοι Με Τη Δουλειά Τους Είναι Οι Έλληνες Millennials;

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

«Να Είσαι Άνετος Με Καθετί Που Σε Κάνει Να Νιώθεις Άβολα»

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης