ΕΥΕΞΙΑ//

Η καλύτερη μέρα για γυμναστική

Γιατί η Δευτέρα είναι η καλύτερη μέρα για να ξεκινήσεις γυμναστική;


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι θα κερδίσεις αν ξεκινήσεις γυμναστική τη Δευτέρα.
-Πόσα χρόνια ζωής παίρνεις από λίγα λεπτά άσκησης καθημερινά.


Η γυμναστική είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της υγείας. Οι άλλοι δύο είναι η καλή διατροφή και ο ύπνος, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι. Για να είσαι υγιής πρέπει να κάνεις κάποιου είδους σωματικής δραστηριότητας. Και τι εννοώ σωματική δραστηριότητα; Όχι 100 sit ups και 50 burpees. Αλλά σκάλες, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι κ.λπ. Και μέχρι να βρεθεί εκείνο το σωτήριο χάπι που θα σε σφίξει, η γυμναστική θα είναι πάντα η πρώτη σου επιλογή.

Πότε να ξεκινήσεις γυμναστική

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος χρόνος για να ξεκινήσεις γυμναστική είναι η Δευτέρα. Oh yes! Μετά από όλο το Σαββατοκύριακο στον καναπέ και στο κρεβάτι, αυτή η μέρα είναι ιδανική για να ξεκινήσεις γυμναστήριο ή να ξυπνήσεις λίγο νωρίτερα και να γράψεις 10.000 βήματα. Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να ξεκινήσεις γυμναστική τη Δευτέρα (και δίαιτα από Τρίτη).

Εάν ξεκινήσεις Δευτέρα τη γυμναστική:

Θα χαμογελάς περισσότερο

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι γραφείου δεν χαμογελούν πριν από τις 11 μ.μ. Η γυμναστική είναι σημαντική για την παραγωγή των ενδορφινών, αυτών των ορμονών που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Αν κι εσύ δεν συμπαθείς ιδιαίτερα τη Δευτέρα αυτή είναι η μέρα να ξεκινήσεις γυμναστική! Μόνο 10 λεπτά με τα πόδια αρκούν για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και να ξεκινήσεις τη δουλειά σου με κέφι, μπρίο και χαρά!

Έχεις πιθανότητες να συνεχίσεις να ασκείσαι όλη την εβδομάδα

Και αν τα καταφέρεις βάζεις τις βάσεις για μια καλή συνήθεια. Σκέψου πως αν σταματήσεις θα «σπάσεις μια αλυσίδα». Κρίμα δεν είναι;

Θα μειώσεις το άγχος

Η άσκηση, ιδιαίτερα η αερόβια, μπορεί να μειώσει το άγχος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα αν εργάζεσαι σε κάποια υπεύθυνη θέση.

Θα μειώσεις τον φόβο της αποτυχίας

Εάν γυμνάζεσαι θα μπορείς να είσαι καλύτερος υπάλληλος, γιατί θα αποδίδεις καλύτερα. Και πού ξέρεις; Καλύτερη απόδοση σημαίνει πιθανή προαγωγή!

Θα νιώσεις καλύτερα

Γενικά αν βάλεις τη γυμναστική στη ζωή σου θα κοιμάσαι καλύτερα, θα αδυνατίσεις και θα ελέγχεις το βάρος σου, θα μειώσεις την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη, θα μειώσεις τις ημικρανίες, θα ενδυναμώσεις τα οστά σου, θα ενισχύεις τις εγκεφαλικές λειτουργίες και τη μνήμη σου, θα κάνεις καλύτερο σεξ και θα ζήσεις περισσότερο. Με μόλις 15 λεπτά άσκησης την ημέρα μπορείς να προσθέσεις μέχρι και 3 χρόνια στο προσδόκιμο της ζωής σου!

Έλα για να σηκωνόμαστε για γυμναστική! Ιδιαίτερα αν είναι Δευτέρα…

Μάθε περισσότερα στο pharmalista.gr.

 

Διάβασε ακόμα:

Τα «Καλά» Της Γιόγκα Στην Υγεία Σου

Πώς Να Γυμναστείς Όταν Ο Χρόνος Σου Είναι Περιορισμένος

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Video: Ασκήσεις HIIT για τόνωση με τη Νίκη Πετρουλάκη

ΕΥΕΞΙΑ//

Οι επιστήμονες σου λένε τι να καταναλώνεις πριν τη γυμναστική

ΕΥΕΞΙΑ//

3 τρόποι για να ξεκινήσεις επιτέλους γυμναστική

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης