ΤΟ THRIVE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ//

Η 1η επαγγελματική διημερίδα για τη διεπιστημονικότητα στην Ειδική Αγωγή είναι γεγονός

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση επιστημόνων και επαγγελματιών από διάφορους χώρους, ειδικότητες και ρόλους, η οποία έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών.

O Εκπαιδευτικός Οργανισμός MetaMathesis, με την στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ειδικών Παιδαγωγών, διοργανώνει Διημερίδα με θέμα 1η Επαγγελματική Διημερίδα για την Διεπιστημονικότητα στην Ειδική Αγωγή, η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις στις 07 & 08  Νοεμβρίου 2020. Το διήμερο αυτό, ειδικοί από τον χώρο της Ειδικής Αγωγής θα δώσουν το παρόν από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σαουδική Αραβία, την Ισπανία για να μας χαρίσουν την πολύτιμή τους γνώση πολυδιάστατα και μέσα ο καθένας από το δικό του πολιτισμικό και επιστημονικό περιβάλλον. Ο προσανατολισμός της Διημερίδας είναι καθαρά πρακτικός και στοχεύει στην ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών από τους εισηγητές, οι οποίοι θα «μοιράσουν» την επαγγελματική γνώση μέσα από την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους συμμετέχοντες.

Σκοπός

Σκοπός της Διημερίδας είναι να συγκεντρώσει σε μια κοινή εκδήλωση με διεπιστημονικό χαρακτήρα επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων της ειδικής και της γενικής αγωγής και εκπαίδευσης από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση επιστημόνων και επαγγελματιών από διάφορους χώρους, ειδικότητες και ρόλους στην υποστήριξη μαθητών, εφήβων και παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η οποία έχει σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών μέσα από την εμπειρία και την οπτική εγνωσμένης αξίας επιστημόνων και επαγγελματιών. 

Στόχοι

Μέσα από την παρουσίαση καινοτόμων στρατηγικών και εργαλείων, case studies και wοrkshops από αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου, η Διημερίδα έχει στόχο την ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών και την, αναγκαία στους καιρούς μας, υποστήριξη και ενδυνάμωση κάθε επαγγελματία που δραστηριοποιείται στον χώρο των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. 

Επίσης, καίριος στόχος είναι να να αναδειχθεί η σημασία και οι προκλήσεις της Διεπιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των ειδικοτήτων μέσα σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο υποστήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους.

Έτσι, την επόμενη μέρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν εξοπλιστεί με πρακτικά εργαλεία που θα μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα για να στηρίξουν τον εαυτό τους, τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Πρόγραμμα-Συμμετοχές

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Διημερίδας και ο σύνδεσμος για την απαραίτητη δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στον ιστότοπο της εκδήλωσης, www.conference-edu.com.

Διάβασε ακόμα:

Η συλλογική ανθεκτικότητα θα μας βγάλει νικητές

Γιατί η ενσυναίσθηση είναι το μεγάλο όπλο μας ενάντια στην πανδημία

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΤΟ THRIVE ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ//

Νίκησε τα 10 πιο συχνά εμπόδια καριέρας

ΕΥΕΞΙΑ//

Πώς Θα Προλάβεις Την Επαγγελματική Εξουθένωση

COVID-19//

Όπερα…από το σπίτι

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης