ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Hanami: Το Ιαπωνικό έθιμο αυτογνωσίας

Πώς να το χρησιμοποιήσεις ως μονοπάτι αυτοεξέλιξης.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τι σε διδάσκουν τα άνθη κερασιάς.
-Πώς η φύση σε βοηθάει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.


Υπάρχουν αρκετές γιορτές και έθιμα ανά τις χώρες του πλανήτη που συνδέονται με την αναγέννηση της ζωής. Όπως για παράδειγμα το Ιαπωνικό τελετουργικό του Hanami. Ο όρος αυτός σημαίνει “να παρατηρείς τα λουλούδια”.

Τι ακριβώς όμως είναι το Hanami;

Κάθε άνοιξη τα άνθη κερασιάς ανθίζουν σε όλη τη χώρα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Οι Ιάπωνες οργανώνουν πικ-νικ μέσα στην απίστευτη ομορφιά των ανθισμένων δέντρων και πίνουν τσάι από άνθη κερασιάς και τρώνε κέικ ρυζιού τυλιγμένο σε κεράσι ακολουθώντας το έθιμο του Hanami. Αυτά όσον αφορά στην τελετουργία του εθίμου. Τι έχει όμως να προσφέρει ένα τέτοιο έθιμο σε επίπεδο αυτοεξέλιξης;

Τι συμβολίζει στην πραγματικότητα το Hanami;

Τα άνθη της κερασιάς ανθίζουν μόνο για δύο εβδομάδες, κάνουν το τοπίο ονειρικό σε εικόνες χρώματα και αρώματα και μετά μαραίνονται. Οι άνθρωποι που πηγαίνουν να παρατηρήσουν τα άνθη και αφήνονται σε αυτή την εμπειρία, έρχονται σε επαφή με το εφήμερο της ζωής, με τη συνειδητοποίηση του αναπόφευκτου της αλλαγής, του μετασχηματισμού, του θανάτου και της αναγέννησης: του κύκλου της ζωής.

Αυτό που αέναα συμβαίνει κι επαναλαμβάνεται στη φύση, συμβαίνει και στον εαυτό μας εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

Το Hanami είναι τόσο σημαντικό για τον ανατολικό πολιτισμό, γιατί μεταξύ άλλων, γιορτάζει και την ένωση των αντιθέτων, ενός κύκλου στον οποίο η αρχή και το τέλος ενώνονται και συγχωνεύονται σε ένα αδιαχώριστο σύνολο.

Δες την παραμονή σου στη φύση με άλλο μάτι

Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω είναι πολύ πιθανό να εκμεταλλευτείς της επόμενη σου εξόρμηση στη φύση προκειμένου να αποκομίσεις μια εντελώς διαφορετική εμπειρία. Η περίοδος αυτή στην φύση, μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις και να έρθεις σε επαφή με όλα εκείνα τα κομμάτια του εαυτού σου που είναι κρυμμένα μέσα σου και να καλλιεργήσεις την πνευματική σου υγεία. Τα δυνατά και φωτεινά αλλά κι εκείνα τα σκοτεινά κι αδύναμα. Πολύ περισσότερο μπορείς να δοκιμάσεις να προχωρήσεις σε μια ισορροπημένη ένωσή τους, αποδεχόμενος την αλλαγή, την ανάπτυξη, την ωριμότητα, την εξέλιξη σου.

Διάβασε ακόμα:

«Grounding»: Υιοθέτησε Την Τεχνική Που Διώχνει Το Στρες!

Ενεργοποίησε Την Επίδραση Placebo Στο Μυαλό Σου

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Xρήσιμες συμβουλές για oικολογικό Πάσχα!

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τολμώ να βρω τη χαρά στη ζωή μου;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ό,τι κι αν φοβάσαι το έλκεις για να το θεραπεύσεις οριστικά

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης