ΕΥΕΞΙΑ//

Γιατί κάθε άσκηση είναι καλή άσκηση

Τι αποκαλύπτει αμερικανική έρευνα.


Στο επόμενο 1 λεπτό θα μάθεις:

-Πώς σχετίζεται η άσκηση με την μακροζωία.
-Πόσοι συμμετείχαν στην Αμερικανική έρευνα.


Αν στόχος σου είναι να ζήσεις περισσότερο, ανέβα σκάλες, κάνε διατάσεις, παίξε βόλεϊ. Σύμφωνα με νέα μελέτη, αυτές οι δραστηριότητες συσχετίστηκαν με χαμηλότερα ποσοστά πρόωρου θανάτου. Στη μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Αριζόνα της ΗΠΑ συμμετείχαν περίπου 27.000 ενήλικες μεταξύ 18 και 84 ετών. Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Ιατρικής και Επιστήμης στον Αθλητισμό και την Άσκηση. Στην εν λόγω μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οποιαδήποτε μορφή άσκησης βοηθά, ενώ οι δραστηριότητες όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και η αεροβική ήταν επίσης ευεργετικές.

 «Εάν κάνετε άσκηση, αυτό σίγουρα καλύτερο από το εάν δεν κάνετε τίποτα», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Connor Sheehan, επίκουρος καθηγητής στο σχολείο κοινωνικής και οικογενειακής δυναμικής T. Denny Sanford της ASU. 

Ένας ακόμα λόγος λοιπόν για να σκεφτείς σοβαρά την ένταξη της άσκησης στη ζωή σου αν ανήκεις σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει ακόμα. 

Διάβασε ακόμα:

Πώς να επιλέξεις τον σωστό προπονητή για το παιδί σου

5 Απλές συνήθειες ύπνου που αξίζει να υιοθετήσεις

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Γιατί να πας βόλτα ή γυμναστήριο μετά τη δουλειά

THRIVING MIND//

Η ελληνική έρευνα που επιβεβαιώνει ότι η άσκηση είναι φάρμακο για την κατάθλιψη

ΕΥΕΞΙΑ//

Πώς να ζήσετε περισσότερο

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης