ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Γιατί είναι πιο σημαντική η συμπεριφορά και όχι η ευφυΐα για την επιτυχία

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Stanford, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τη νοοτροπία σου.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο σημαντική είναι η θετική στάση.
-Ότι η αποτυχία είναι γνώση.


Από μικροί μαθαίνουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε είναι η ευφυΐα. Σκέψου το εξής: ο μαθητής με τον μεγαλύτερο βαθμό στην τάξη, τελειώνει το σχολείο με άριστα και μπαίνει από τους πρώτους στο πανεπιστήμιο. Σίγουρα το να είσαι έξυπνος βοηθάει, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα του Stanford University, η θετική σου στάση και συμπεριφορά μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο από το IQ σου.

Διαφορετικοί τρόποι σκέψης

Η ψυχολόγος Carol Dweck χωρίζει τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες: σε εκείνους που έχουν ένα συγκεκριμένο και αμετάβλητο τρόπο σκέψης και σε εκείνους που έχουν έναν ευέλικτο τρόπο σκέψης. Η Dweck, αφιέρωσε την καριέρα της μελετώντας τη σχέση συμπεριφοράς και απόδοσης, θεωρώντας ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι αυτό που καθορίζει αν θα επιτύχεις ή όχι.

Κατά την άποψή της, όσοι είναι ευέλικτοι και είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν, εμφανίζουν καλύτερα αποτελέσματα, καθώς προσαρμόζονται και αντιμετωπίζουν την κάθε πρόκληση σαν μία ευκαιρία για να μάθουν κάτι καινούργιο. Αντίθετα, εκείνοι που δεν είναι ευέλικτοι, αδυνατούν να προσαρμοστούν κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση.

Πώς μπορείς να το εφαρμόσεις κι εσύ

Η Dweck υποστηρίζει ότι η επιτυχία έχει να κάνει με το πώς χειρίζεσαι την αποτυχία. Η αποτυχία μπορεί να σου προσφέρει γνώση, καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να αναλύσεις και να αντιμετωπίσεις το όποιο πρόβλημα. Κατά τη γνώμη της, όλοι μπορούμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης – αρκεί φυσικά να το αποφασίσουμε. 

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις μία δυσκολία, προσπάθησε να αντιδράσεις με λογική και σκέψου τις επιλογές σου. Κάθε εμπόδιο αποτελεί μία ευκαιρία για να μάθεις και να εξελιχθείς, αλλά και μία προϋπόθεση για να επιτύχεις. Είναι λοιπόν στο χέρι σου να επιλέξεις πώς θέλεις να σκέφτεσαι, να αντιδράς, αλλά και τι θέλεις να επιτύχεις. 

Η επιτυχία στη ζωή έχει να κάνει με το πώς χειρίζεσαι την αποτυχία. Η αποτυχία είναι γνώση.

Διάβασε ακόμα:

Ώρα Για Αλλαγή; Μάθε Σε Τι Σε Ωφελεί

Πώς Να Πουλήσεις Τον Εαυτό Σου Σε 30 Δευτερόλεπτα!

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Οι 3 πιο πετυχημένοι τύποι προσωπικότητας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Στιγμές χαράς: Ένα αντίδοτο στην επαγγελματική εξουθένωση!

ΣΚΟΠΟΣ//

Μήπως λες πολύ συχνά συγγνώμη;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης