ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Φίλοι για πάντα; Πώς να προσεγγίσεις ξανά έναν παλιό σου φίλο

Πολλές φορές για να απομακρυνθείς δεν χρειάζεται να έχει προηγηθεί κάτι άσχημο.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί έχεις χαθεί με τους παλιούς σου φίλους.
-Ποιοι είναι οι πιο πρακτικοί τρόποι για να βρεθείτε ξανά.


Αν κάποιος σου ζητούσε να μετρήσεις τους φίλους σου, πιθανότατα θα έλεγες αυτούς που κάνεις τώρα παρέα και όχι για παράδειγμα πρώην συναδέρφους ή τους φίλους σου στο πανεπιστήμιο. Βέβαια, υπάρχει και περίπτωση αρκετούς από εκείνους που θεωρείς φίλους σου να έχεις καιρό να τους δεις.

Φυσικά, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, όπως και το ότι έχεις χαθεί με φίλους από το παρελθόν. Πολλές φορές, σε αντίθεση με τις ερωτικές μας σχέσεις δεν χρειάζεται να έχει συμβεί κάτι άσχημο για να «χωριστείτε». Ο χρόνος περνάει και δημιουργεί απόσταση μεταξύ μας, με αποτέλεσμα αρκετές φορές απλά να σταματάτε να μιλάτε και να τηλεφωνιέστε. Ωστόσο, τα social media μπορούν να σε βοηθήσουν να έρθεις ξανά κοντά με έναν παλιό σου φίλο, και όχι μόνο αυτό. Επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι άβολη ή να μην πάει όπως την θέλαμε, ειδικοί μας δίνουν τα φώτα τους ώστε να έχουμε επιτυχία.

Ιδού λοιπόν τι μπορείς να κάνεις αν θες να προσεγγίσεις έναν παλιό φίλο:

Να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες

Δεν γίνεται να μιλάτε ξανά με την ίδια άνεση που μιλούσατε πριν χρόνια, μετά από 5 λεπτά επαφής. Αν έχεις υψηλές προσδοκίες, δηλαδή αν νομίζεις ότι θα είναι όπως παλιά, τότε πολύ πιθανό είναι να απογοητευτείς και να χάσεις τον φίλο σου για πάντα, σύμφωνα με τον Adam L. Fried, κλινικό ψυχολόγο.

Να είσαι έτοιμος για τις άβολες στιγμές

Το να έχεις άγχος για την συνάντηση μετά από καιρό είναι φυσιολογικό αλλά το να νιώθεις άβολα και να νομίζεις ότι δεν αξίζει, όχι. Σίγουρα, θα νιώθεις περίεργα αρχικά αλλά είναι κι αυτό μέρος της διαδικασίας το οποίο θα περάσει γρήγορα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η κλινική ψυχολόγος Kelly Moore και προτείνει να κάνεις ένα αστείο ή να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με χιούμορ ώστε να ελαφρύνεις το κλίμα.

«Το κλειδί είναι να έχεις στο νου σου ότι μεσολάβησαν πολλά και υπάρχει η άβολη απόσταση ανάμεσά σας», λέει στο Thrive Global και συνεχίζει: «Να είσαι έτοιμος για το άβολο σκέλος και να μην το αναλύεις. Βασίσου στα όσα ζήσατε και ξεκίνα λες »θυμάσαι τότε που…» Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε ξανά έναν κώδικα επικοινωνίας».

Κάνε τα πλάνα σου

Ένας ακόμα τρόπος για να μειώσεις το στρες είναι να έχεις τον έλεγχο όσων μπορείς σχετικά με την συνάντηση, με το να καταστρώσεις ένα πλάνο. Αυτό μπορεί να είναι, σύμφωνα με την Moore, με το να βρεις εσύ το μέρος ή την ώρα. Ο Fried μάλιστα, συμβουλεύει να αποφύγεις να συναντηθείς με τον παλιό σου φίλο αν γενικά είσαι σε μια περίοδο άγχους, γιατί δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Τέλος, ο ίδιος συνιστά να κάνετε μια δραστηριότητα μαζί όπως για παράδειγμα να πάτε για ψώνια ή σε ένα μουσείο. «Οι δραστηριότητες που δεν απαιτούν πολύ συζήτηση είναι ιδανικές αν δεν έχετε κάτι να πείτε αρχικά, γιατί μπορείτε μετά να αναλύσετε αυτό που κάνατε μαζί και να χαλαρώσει πιο εύκολα το κλίμα μεταξύ σας» καταλήγει.

Διάβασε ακόμα:

Κι όμως, δεν είναι φίλη σου

Ψεύτικοι Φίλοι: Πώς Να Τους Διακρίνεις

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Mία Life Coach Σε Βοηθάει Να Αποκτήσεις Περισσότερους Και Καλύτερους Φίλους

ΣΚΟΠΟΣ//

8 επαγγελματικές συμβουλές για τους φροντιστές

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Περιστασιακοί φίλοι: ποιοι είναι και γιατί είναι σημαντικοί

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης