ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Ευτυχισμένοι χωρίς λόγο!

Συμβουλές και οδηγίες για να προσεγγίσεις την «ευτυχία χωρίς λόγο»!


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να αποδεχθείς πλήρως τον εαυτό σου.
-Πώς θα σε βοηθήσει το χιούμορ στην καθημερινότητά σου.


Αυτή είναι ίσως η πιο ευτυχισμένη τυπολογία ανθρώπων: «ευτυχισμένοι χωρίς λόγο». Ο άνθρωπος θα πρέπει να μπορεί να ευτυχεί παντού και χωρίς να υπάρχουν ειδικοί λόγοι, όπως εορτές ή κάποια σημαντική μεταβολή, για παράδειγμα «να κερδίσω χρήματα ή να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο». Όλες οι αγορές πραγματοποιούνται για κάποιον λόγο τον οποίο πολύ καλύτερα γνωρίζει ο εγκέφαλος μας, αλλά εάν είναι προϋπόθεση ευτυχίας ή καλής ψυχολογίας, τότε σίγουρα υπάρχουν πολλές μη αναλυμένες εσωτερικότητες που δεν μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε πάντα με χαρά και αισιοδοξία, συνεπώς χάνουμε ένα μεγάλο μέρος της ποιότητας ζωής μας.

Ο «ευτυχισμένος χωρίς λόγο» απλά δεν αναζητά συγκεκριμένο λόγο για να αισθάνεται καλά. Διασκεδάζει παντού και με τα πάντα, όλα του δίνουν ευχαρίστηση, συνεπώς δεν βιώνει με άγχος καταστάσεις όπως η εργασία ή άλλες θεωρητικά μονότονες δραστηριότητες. Ο «ευτυχισμένος χωρίς λόγο» δεν διαχωρίζει με μανία τις ημέρες ή δεν περιμένει μόνο το Σάββατο για να περάσει καλά γιατί περνά παντού καλά. Ο «ευτυχισμένος χωρίς λόγο» βλέπει χαρά σε κάθε περίοδο του χρόνου μη περιμένοντας καρτερικά τα Χριστούγεννα ή άλλη γιορτή.

Υπάρχει στην πραγματικότητα αυτός ο άνθρωπος; Υπάρχει και είναι ανάμεσα μας. Είναι αυτός που εκπέμπει αισιοδοξία, γελά με λόγο, βρίσκει πάντα θετικά κομμάτια ακόμα και σε δυσάρεστες για τους περισσότερους ανθρώπους στιγμές. Το εργασιακό περιβάλλον είναι για αυτόν μία απόλαυση. Συνήθως αυτός ο άνθρωπος έχει ένα μεγάλο και ζωντανό όραμα και οδηγείται σε μικρότερα ή μεγαλύτερα επαγγελματικά θαύματα, όπως μία δυνατή καινοτομία. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο άνθρωπος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με συναδέλφους – συνεργάτες – συγγενείς – οικογενειακά πρόσωπα, δηλαδή απολαμβάνει κάθε στιγμή με τον ή τη σύντροφο, έχει ηγετικά χαρακτηριστικά στο επαγγελματικό πεδίο και από όπου περνά αφήνει ισχυρό αποτύπωμα.

Οδηγίες – συμβουλές για να προσεγγίσεις την ευτυχία χωρίς λόγο:

  • αποδέξου πλήρως τον εαυτό σου
  • διαχειρίσου τα συναισθήματά σου ώστε να τα ελέγχεις
  • αύξησε την αυτοεκτίμησή σου
  • μην κατηγορείς συνεχώς τον εαυτό σου,
  • αφαίρεσε τον εγωισμό,
  • να βλέπεις την ευτυχία γύρω σου
  • βάλε χιούμορ στην καθημερινότητά σου
  • να ακούς πολύ καλά τους ανθρώπους γύρω σου
  • να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου
  • δες και την άλλη πλευρά διαφόρων συμβάντων τα οποία σε πιέζουν

Καλή χρονιά με σχέσεις ποιοτικές και αγάπης!

Αρχική δημοσίευση από τον Γιώργο Παπατριανταφύλλου στο epixeiro.gr.

Διάβασε ακόμα:

Έχεις Στα Αλήθεια Το Δικαίωμα Να Κάνεις Κριτική;

Πώς Να Μετατρέψεις Μια Αντιπαράθεση Σε Δημιουργική Διαδικασία

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Αλλαγή καριέρας; Δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο φαντάζει

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

10 χρήσιμες συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Έρευνα: Η «Μεγάλη Παραίτηση» παραμένει σημαντική τάση

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης