ΕΥΕΞΙΑ//

Εύκολοι τρόποι για να φροντίσεις τον εαυτό σου

Πώς να χαλαρώσεις, να διατηρήσεις τα επίπεδα ενέργειάς σου και να αποκτήσεις την ισορροπία που χρειάζεσαι.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να πηγαίνεις κάθε μέρα για ύπνο την ίδια μέρα.
-Γιατί να μετακινείσαι με τα πόδια.


Σπίτι, δουλειά, οικογένεια, meetings, προθεσμίες, υποχρεώσεις. Αλήθεια έχεις χρόνο για εσένα; Χρειάζεσαι μεγάλα αποθέματα ενέργειας για να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε όλα αυτά, αλλά αν δεν φροντίζεις καταρχάς τον εαυτό σου, δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Υπάρχουν 5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να είσαι καλά σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Αν τους υιοθετήσεις, θα μπορείς να αντιμετωπίσεις το δύσκολο πρόγραμμά σου:

1.Κοιμήσου αρκετά

Ένας επαρκής ύπνος σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις καλύτερα την ημέρα που έχεις μπροστά σου. Θα πρέπει να μάθεις να ακούς το σώμα και το μυαλό σου και να ξέρεις πότε πρέπει κοιμηθείς. Και το πιο σημαντικό είναι να πηγαίνεις για ύπνο την ίδια ώρα κάθε ημέρα και να προσπαθείς να συμπληρώνεις ένα 8ωρο ποιοτικού ύπνου.

2.Διάβασε

Το διάβασμα σε βοηθάει να εξελίσσεσαι και να αποφορτίζεσαι. Δοκίμασε να διαβάζεις μισή ώρα πριν κοιμηθείς για να χαλαρώσεις ή τα πρώτα 30 λεπτά όταν ξυπνήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσεις τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί καλύτερα.

3.Ασκήσου καθημερινά

Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου το περνάς στην καρέκλα σου. Και αυτό είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις για το σώμα και το μυαλό σου. Όλα λειτουργούν καλύτερα όταν κινείσαι: η διαδικασία της πέψης, οι μυς σου, η διάθεσή σου, η καρδιά, η υγεία σου και η ενέργειά σου. Αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις γυμναστική, δοκίμασε να βάλεις το περπάτημα στη ζωή σου και κάνε τουλάχιστον τις μικρές αποστάσεις με τα πόδια.

4.Άκου μουσική

Η μουσική βελτιώνει τη διάθεσή σου, σε χαλαρώνει, σε αποφορτίζει, σε κάνει να ταξιδεύεις και να διώχνεις μακριά το άγχος και τα προβλήματα. Αφιέρωσε λίγη ώρα στον εαυτό σου και απόλαυσε τα οφέλη της μουσικής.

5.Χαλάρωσε

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να βρίσκεις χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να χαλαρώνεις. Επίλεξε κάποια ώρα μέσα στην ημέρα, κατά προτίμηση όταν γυρίσεις από το γραφείο και κάνε κάτι που σε χαλαρώνει: βγες μία βόλτα, πέρασε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου και κλείσε όλες τις συσκευές σου. Κάνε διάλειμμα από την τεχνολογία και τη δουλειά και γέμισε ξανά τις μπαταρίες σου. Αυτό θα σου χαρίσει την ισορροπία που χρειάζεσαι και θα σε διατηρήσει γεμάτο ενέργεια. 

Διάβασε ακόμα:

Η Ελληνίδα Ψυχολόγος Από Το Harvard Σου Θυμίζει Την Αξία Της Αυτοφροντίδας

Αποφορτίσου Σε Ελάχιστο Χρόνο Με Απλές Κινήσεις

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ο Thrive Οδηγός για να βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα

ΕΥΕΞΙΑ//

Η ευεξία δεν είναι απλά ακόμα ένα πράγμα στην to-do λίστα σου

THRIVING MIND//

Ο Thrive Οδηγός για την Ψυχική Υγεία

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης