ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Έρευνα: Τα 2/3 των εργαζομένων θα αλλάξουν δουλειά, αν σταματήσει η τηλεργασία

Ποιες είναι σήμερα οι απαιτήσεις των εργαζομένων;

Οι απαιτήσεις των εργαζομένων για περισσότερη ευελιξία και ασφάλεια, που ενισχύθηκαν από την πανδημία και την κατάσταση στην αγορά εργασίας, γίνονται εντονότερες, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανοίγει και ορισμένες εταιρείες προσπαθούν να επαναφέρουν το προσωπικό τους στα γραφεία, σύμφωνα με έρευνα της ADP σε 33.000 ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των εργαζομένων θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να αναζητήσουν νέα δουλειά εάν αναγκάζονταν «άσκοπα» να επιστρέψουν στο γραφείο, με πλήρη απασχόληση.

Το μερίδιο που θέλει ενεργά να αλλάξει θέση εργασίας αυξήθηκε από 15 τοις εκατό σε 23 τοις εκατό, με σχεδόν το ένα τρίτο να σκέφτεται την έναρξη μιας αναζήτησης εργασίας σε σύγκριση με 24 τοις εκατό το 2021.

Οι μισοί από τους εργαζομένους δήλωσαν ότι ήταν κάπως ή καθόλου ικανοποιημένοι με την τρέχουσα εργασία τους και η ADP είπε ότι ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ώθησαν τους εργαζόμενους να διαπραγματευτούν τους όρους της πρόσληψης τους ή να σχεδιάζουν μια έξοδο.

«Η πανδημία έχει πυροδοτήσει μια επανεξέταση των προτεραιοτήτων και οι εργαζόμενοι σηματοδοτούν την προθυμία τους να αποχωρήσουν εάν οι εργοδότες δεν πληρούν τα πρότυπά τους σε διάφορα μέτωπα», κατέληξε η έρευνα της ADP.

«Η πανδημία παραμένει. Το άγχος που προκαλείται από την πανδημία στον εργασιακό χώρο έχει αυξηθεί, δεν μειώθηκε», δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Nela Richardson.

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Οι εργαζόμενοι του «λευκού κολάρου» άρχισαν να δουλεύουν και τα βράδια

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Συγκέντρωση, παραγωγικότητα και άλλες απώλειες από την πανδημία

COVID-19//

COVID-19: Νέα ταχεία εξέταση ολικών αντισωμάτων

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης