ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Επηρεάζει η φυσική επιστήμη την επιτυχία και την ευτυχία μας;

Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε συγκεκριμένους νόμους και θεωρίες.

Οι περισσότεροι φυσικοί επιστήμονες ελπίζουν να ανακαλύψουν τη μία και μοναδική θεωρία, τη Θεωρία των Πάντων, η οποία θα ενώσει τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις, τη βαρυτική, την ασθενή πυρηνική, την ισχυρή πυρηνική και την ηλεκτρομαγνητική. Άραγε, υπάρχει αυτή η θεωρία που θα συνδέσει τις ιδιότητες του σύμπαντος;

Η βαρυτική δύναμη είναι υπεύθυνη για την περιφορά της Γης και των άλλων πλανητών γύρω από τον Ήλιο. Είναι η δύναμη που ασκείται μεταξύ όλων των σωμάτων και είναι ο λόγος που έπεσε το μήλο στο κεφάλι του Νεύτωνα. Η ασθενής πυρηνική δύναμη έχει πολύ μικρή ακτίνα δράσης και σχετίζεται με την έκλυση ραδιενέργειας. Η ισχυρή πυρηνική δύναμη συγκρατεί τα πρωτόνια και τα νετρόνια ώστε να σχηματίσουν τους πυρήνες των κυττάρων. Τέλος, η ηλεκτρομαγνητική είναι μια πολύ ισχυρή δύναμη και είναι υπεύθυνη για τη συγκρότηση των ατόμων.

Αντίστοιχα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν το τέλειο μείγμα, που θα τους φέρει την ευτυχία και θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Μπορεί το μείγμα της επιτυχίας να αποτελείται από σκληρή δουλειά, θετική σκέψη και αποδοχή της αποτυχίας ή να χρειάζεται διαφορετικά συστατικά. Η συνταγή της ευτυχίας, από την άλλη, ίσως είναι η εκτίμηση για όσα ήδη έχουμε στη ζωή μας, όπως ένα πιάτο φαγητό, ένα ποτήρι νερό, ένα ζεστό μπάνιο και την ικανότητα να χρησιμοποιούμε όλες τις αισθήσεις μας και η αγάπη που παίρνουμε και δίνουμε. Για κάποιους, η συνταγή μπορεί να συμπεριλαμβάνει το τελευταίο μοντέλο κινητού και αυτοκινήτου, ενώ για άλλους ένα χαρούμενο οικογενειακό τραπέζι το μεσημέρι της Κυριακής. Ο καθένας προσπαθεί να ανακαλύψει τη δική του θεωρία των πάντων, δηλαδή το δικό του μείγμα ευτυχίας και επιτυχίας.

Μια και μιλήσαμε για τον Νεύτωνα, πρέπει να αναφερθούμε και στον Νόμο της Παγκόσμιας Έλξης. Η Γη έλκει κάθε αντικείμενο και έμβιο ον στο κέντρο της ενώ η ίδια έλκεται από τον Ήλιο. Όλοι μας, αντίστοιχα, ελκόμαστε από το φως, τη ζεστασιά και μεταφορικά τη συναισθηματική θαλπωρή, την ευτυχία και την αλήθεια. Όσο πιο κοντά είμαστε στην πηγή της θερμότητας, τόσο πιο έντονα βιώνουμε και το συναίσθημα της ζέστης και της θαλπωρής.

Όταν κάποιος αποκτά μεγαλύτερη μάζα, δυσκολεύεται να μείνει κοντά σε άλλους. Σκεφτείτε τα παιδιά. Όσο μεγαλώνουν, δεν χωράνε πια στην αγκαλιά των γονιών. Αντίστοιχα, όταν κάποιος μεγαλώνει και εργάζεται πολλές ώρες, δεν μπορεί πλέον να περάσει πολύ χρόνο με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Εντούτοις, όταν δύο άτομα έχουν εξίσου μεγάλη μάζα, ασκούν μεγαλύτερη βαρυτική δύναμη και φαίνεται να ταιριάζουν. Επομένως, αν και τα ετερώνυμα έλκονται, στις ανθρώπινες σχέσεις, φαίνεται ότι οι άνθρωποι, που αντέχουν τελικά στο πέρασμα του χρόνου, είναι όσοι σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο και έχουν αντίστοιχο εκτόπισμα.

Παρόμοια, όταν η απόσταση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους μεγαλώνει, η δύναμη της έλξης μειώνεται. Άλλωστε βλέπουμε ότι οι φιλίες και οι σχέσεις από απόσταση χρειάζονται σκληρή δουλειά για να πετύχουν και να διατηρηθούν. Άρα, όταν ψάχνετε το άλλο σας μισό ή τον καινούργιο σας συνεργάτη ή συνέταιρο, κρατήστε το στο μυαλό σας αυτό.

Όσο μεγαλύτερη είναι η μάζα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η έλξη. Σκεφτείτε όλους τους διάσημους. Ελκύουν τους θαυμαστές τους, οι θαυμαστές τους μαθαίνουν όσα περισσότερα μπορούν για τους αγαπημένους τους επώνυμους, αλλά οι επώνυμοι δεν ξέρουν, συνήθως, το παραμικρό για τον κάθε θαυμαστή.

Επιπλέον, όσο πιο κοντά είμαστε σε ανθρώπους, μπορούμε να ακούσουμε και να μάθουμε πολλά. Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε διαφορετικά και έτσι, αν ακούσουμε κάποιον που σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο από τον δικό μας, ίσως βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας ή ίσως μάθουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ίσως αποκτήσουμε νέα ενδιαφέροντα, νέα χόμπι και αλλάξουμε μεγάλα κομμάτια της ζωής μας, όπως το επάγγελμά μας και τελικά αγγίξουμε την επιτυχία, αλλά και την ευτυχία.

Αρχική δημοσίευση από την Εύη Προκόπη στο epixeiro.gr.

Διάβασε ακόμα:

Πώς να βγεις πιο δυνατός από τα λάθη σου – Η Νο 1 στρατηγική

Μια πρωινή ρουτίνα 3 βημάτων που μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή σου

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΕΥΕΞΙΑ//

Φυσικοθεραπεία ή παυσίπονα;

COVID-19//

Γιώργος Σαρρής: Είμαστε όλοι εν δυνάμει ασθενείς από τον Covid-19. Και τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να προστατεύονται.

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Γιατί η προσωπική ηγεσία είναι σημαντική για να πετύχεις στη ζωή;

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης