ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις; Πώς θα καταπολεμήσεις την κακή σου πλευρά

Είναι τόσο απαιτητική η καθημερινότητά μας, ώστε σε αρκετά πράγματα στη ζωή μας δίνουμε τον κύριο λόγο αλλού.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πρακτικά tips για τη λήψη αποφάσεων.
-Τον λόγο που γενικά είσαι αναποφάσιστος.


Όταν βομβαρδίζεσαι με τόση πληροφορία στη ζωή σου, όπως για παράδειγμα οι ευθύνες στην δουλειά, η τεχνολογία και τα όσα μας προσφέρει και φυσικά με το αναμενόμενο στρες για όλα σχεδόν, τότε είναι πολύ πιθανό ακόμα και οι μικρές αποφάσεις να σου φαίνονται βουνό.

Αυτή η αδυναμία λήψης αποφάσεων είναι σημάδι ότι κοντεύεις να φτάσεις σε άσχημα επίπεδα εξάντλησης.

«Η δύναμη της θέλησης είναι σαν ένας μυς που χρησιμοποιούμε για τα πάντα σχεδόν, από τον αυτοέλεγχο μέχρι την λήψη αποφάσεων» λέει ο κοινωνιολόγος από την Αυστραλία, Roy F. Baumeister. Όταν όμως οι απαιτήσεις στην δουλειά μας είναι μεγάλες, πολλές φορές αυτός ο μυς εξαντλείται στο να παίρνει επαγγελματικές αποφάσεις και τα απλά πράγματα μας φαίνονται ακατόρθωτα. Τόσο ακατόρθωτα και δύσκολα, ώστε πολύ απλά δεν παίρνουμε καμία απόφαση.

Παρακάτω θα βρεις 3 μικρές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την ζωή σου:

Διάλεξε τι θα φας για πρωινό και τι θα φορέσεις από το προηγούμενο βράδυ

Αυτό το tip το έδωσε ο ίδιος ο Barack Obama στο Vanity Fair λέγοντας: «Θα δείτε ότι φοράω μόνο μπλε ή γκρι κουστούμια. Προσπαθώ να αποφασίζω μόνος μου τι θα φάω και τι θα φορέσω και όμως δεν είναι εύκολο γιατί μέσα στην ημέρα παίρνω τόσες ακόμα σημαντικές αποφάσεις, που αυτό μου φαίνεται πολύ δύσκολο».

Έρευνα έδειξε όμως ότι με το να έχεις ήδη βρει την απάντηση σε αυτές τις παραπάνω αποφάσεις, βοηθάει να έχεις καθαρό μυαλό ώστε να παίρνεις άλλες, πιο σημαντικές το πρωί απερίσπαστος. Μάλιστα όσο περνάει η μέρα, τόσο πιο δύσκολο είναι να σκεφτείς ποια είναι η σωστή απόφαση.

Προσπάθησε να μοιράζεσαι τα βάρη

Ένας ακόμα τρόπος για να παίρνεις όσο το δυνατόν λιγότερες αποφάσεις είναι να μοιράζεσαι τις εκκρεμότητες με έναν συνάδερφό σου που εμπιστεύεσαι. Σίγουρα θα δεις ότι τελικά αυτό αποδίδει. Έρευνα απέδειξε ότι με το να δώσεις στους υπαλλήλους ή γενικά τους υφιστάμενούς σου την δυνατότητα να παίρνουν πρωτοβουλίες, τότε τους βοηθάς να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες.

Κάνε ένα διάλειμμα

Όταν νιώθεις ότι έχεις πολλά στο κεφάλι σου, απλά κάνε μια παύση. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα από το γραφείο σου, όπου κοιτάς λίγο έξω από το παράθυρο και όχι μέσα στην οθόνη του υπολογιστή. Ο Baumeister συμβουλεύει: «Κάνε κάτι που θα σε γεμίσει με θετικά συναισθήματα, όπως το να φας κάτι που σου αρέσει ή να δεις ένα αστείο βίντεο». Δώσε στον εαυτό σου τον χρόνο να αποφορτιστεί και δεν θα χάσεις.

Διάβασε ακόμα:

O Κανόνας 10/10/10 Που Θα Σε Βοηθήσει Να Λαμβάνεις Καλύτερες Αποφάσεις

Το κόλπο που θα σε βοηθήσει να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τελικά πόσο σημαντική είναι η έμπνευση;

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ό,τι κι αν φοβάσαι το έλκεις για να το θεραπεύσεις οριστικά

ΕΥΕΞΙΑ//

Ο Thrive Οδηγός για ένα Thrive Καλοκαίρι 

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης