ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Ανακάλυψε τη δύναμη των ερωτήσεων

Μάθε πώς να ενεργοποιήσεις το μυαλό σου με τις σωστές ερωτήσεις.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Ότι υπάρχουν λάθος ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.
– Ποιες είναι οι σωστές και πως μπορούν να σε βοηθήσουν.


«Αν επιθυμείς να αλλάξεις την ποιότητα της ζωής σου, πρέπει να αλλάξεις τις ερωτήσεις που κάνεις στον εαυτό σου και στους άλλους», λέει ο Anthony Robbins συγγραφέας του best seller «Ξυπνήστε Το Γίγαντα Μέσα σας».

Οι ερωτήσεις που κάνεις στον εαυτό σου, αναλόγως αν είναι θετικές ή αρνητικές, σε οδηγούν στον επίσης ανάλογο τρόπο σκέψης και στον ανάλογο τρόπο ζωής. Άλλαξε τις ερωτήσεις που κάνεις (αν δεν κάνεις καθόλου, ξεκίνα τώρα) και θα αλλάξει η ζωή σου. Θυμήσου όμως: κάνε ερωτήσεις που προσανατολίζονται γύρω από λύσεις και όχι εκείνες που εστιάζουν στο πρόβλημα. Ξεκίνα λοιπόν!

Οι ερωτήσεις που θα σε ενεργοποιήσουν θετικά

«-Τι θέλω; -Τι με ευχαριστεί; -Ποιος είναι ο στόχος μου; -Τι με εμποδίζει να πετύχω; Ο φόβος; Οι περιοριστικές πεποιθήσεις; -Πώς θα ήμουν χωρίς αυτόν τον φόβο; Χωρίς αυτές τις πεποιθήσεις που δεν με αφήνουν να προχωρήσω μπροστά; -Πώς θα αντιδρούσα; -Ποιες δεξιότητές μου θα με βοηθήσουν να πετύχω; -Για ποια πράγματα στη ζωή μου νιώθω ευγνωμοσύνη; -Πώς θα γίνω ακόμη πιο χαρούμενος; -Ακόμη πιο πετυχημένος; -Τι με κάνει να αισθάνομαι ενθουσιασμό; -Με ποιους τρόπους μπορώ να βελτιώσω τη ζωή μου; -Τι έκανα για να κάνω τη ζωή μου καλύτερη σήμερα; -Πώς μπορώ να αξιοποιήσω τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου;»

Οι ερωτήσεις που κάνεις στον εαυτό σου, αναλόγως αν είναι θετικές ή αρνητικές, σε οδηγούν στον επίσης ανάλογο τρόπο σκέψης και στον ανάλογο τρόπο ζωής.

Θυμήσου όμως:

Κάνε ερωτήσεις που προσανατολίζονται γύρω από λύσεις και όχι εκείνες που εστιάζουν στο πρόβλημα. Εστίασε στα «πώς» στα «τι», όχι στα «γιατί». Εστίασε στις λύσεις. Μην είσαι απλά διεκπεραιωτής μέσα στη μέρα. Στάσου…Αναρωτήσου… Αναρωτήσου όταν οδηγείς, όταν κάνεις μπάνιο, όταν ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι, όταν μαγειρεύεις, ακόμη κι όταν κάνεις διάδρομο ή spinning στο γυμναστήριο. «Πού πάω; Πάω εκεί που θέλω; Πώς θα φτάσω εκεί; Τι έγινε ως εδώ; Πώς έγινε; Πώς μπορώ να πάω προς την κατεύθυνση που θέλω; Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά για να έχω το αποτέλεσμα που θέλω; Τι αποκόμισα από τη μέρα που πέρασε;»

Μη σταματάς να βομβαρδίζεις τον εαυτό σου με ερωτήσεις. Έτσι θα έρθουν και οι νέες ιδέες, έτσι θα έρθει η εξέλιξη, έτσι θα έρθει η αλλαγή! Ξεκίνα λοιπόν. Από σήμερα!

Διάβασε ακόμα:

7 Τρόποι Να Αγαπήσεις (Ξανά) Τη Ζωή Σου

Γενιά Μπούμερανγκ: Μήπως Ανήκεις Σε Αυτή;

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΠΡΟΣΩΠΑ//

Μαρία Πρωτόππαπα: «Κρατάω στιγμές και περιόδους που κάτι μου αποκάλυψαν ή με άλλαξαν μέσα στην πορεία της ζωής»

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Τα οφέλη των personal coaching προγραμμάτων και του αποτελεσματικού coach

ΕΥΕΞΙΑ//

Η ευεξία δεν είναι απλά ακόμα ένα πράγμα στην to-do λίστα σου

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης