ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

8 Μαθήματα Ζωής Από Την Όπρα

Οι πολύτιμες συμβουλές της Όπρα Γουίνφρι για να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Είναι μία από τις πιο πετυχημένες και δυναμικές γυναίκες του πλανήτη. Κάθε της συμβουλή είναι πολύτιμη. Σε πρόσφατη ομιλία της στο USC Annenberg School for Communications and Journalism, η Όπρα Γούνφρι παρέδωσε 8 μαθήματα ζωής για εσένα που θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Είναι στο χέρι σου να τα ακολουθήσεις:

1.”Προσπάθησε να δεις την ανθρώπινη πλευρά των ατόμων γύρω σου. Τότε μόνο θα μπορέσεις να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά και στη δική σου”.

2. “Προσπάθησε κάθε ημέρα στην ζωή σου να είσαι ειλικρινής. Η αλήθεια λειτουργεί εξαγνιστικά, κερδίζει, πείθει, κινητοποιεί. Η αλήθεια είναι και θα είναι πάντα η δική σου ασπίδα απέναντι σε καθετί που προσπαθεί να σε διαβάλλει, να σε αλλάξει και να σε διαφθείρει. Είναι η σωτηρία της ψυχής σου”.

3. “Προσπάθησε να τρως ένα πλούσιο πρωινό, κάνε ανακύκλωση, στρώνε το κρεβάτι σου, να είσαι συνεπής με τις υποχρεώσεις σου, να θέτεις υψηλούς στόχους, να λες ευχαριστώ και να το εννοείς. Να ζητάς βοήθεια όταν χρειάζεσαι και να απομακρύνεις το κινητό από κοντά σου όταν κάθεσαι στο τραπέζι”.

4. “Προσπάθησε να είσαι καλός με τους ανθρώπους για να έχεις αντίστοιχα τη δυνατότητα να απολαμβάνεις τη δική τους καλοσύνη. Να δίνεις σημασία στην ποιότητα των σχέσεων και μην κάνεις καμία έκπτωση σε αυτό. Μάθε να συγχωρείς και να μην κρατάς κακία. Να θυμάσαι πως όσο ατέλειωτες και αν σου φαίνονται οι ημέρες, η ζωή είναι πολύ μικρή”.

5. “Η δουλειά σου δεν θα σε γεμίζει πάντα. Θα υπάρχουν πάντα ημέρες που θα νιώθεις έντονη πλήξη και άλλες που δεν θα θέλεις να πας στο γραφείο. Να θυμάσαι όμως πως η δουλειά σου είναι το μέσο. Είναι απλά αυτό που κάνεις για να γίνεις αυτό που θέλεις”.

6. “Αναζήτησε τα σημαντικά μαθήματα κάθε στιγμή της ζωής σου. Κάποιες φορές βρίσκονται μπροστά στα μάτια σου. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι σε διαρκή εγρήγορση και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε ότι κάνεις. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις τους άλλους να αναγνωρίσουν το ταλέντο σου και να ξεχωρίσεις”.

7. “Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Η σύγκριση δεν σε κάνει καλύτερο – αντίθετα σε μειώνει”.

8. “Να θυμάσαι ότι είναι στο χέρι σου να πετύχεις και να καταφέρεις τα πάντα. Βάλε υψηλούς στόχους και κυνήγησε τους”.

«Να θυμάσαι πως όσο ατέλειωτες και αν σου φαίνονται οι ημέρες, η ζωή είναι πολύ μικρή”

Διάβασε ακόμα:

Η Πολύτιμη Συμβουλή Της Όπρα Στους Millennials

Συνταγές Επιτυχίας Από Μία CEO

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΣΚΟΠΟΣ//

4 τρόποι για να βρεις τον σκοπό της ζωής σου

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς και γιατί να συντάξεις το προσωπικό σου μανιφέστο

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

7 τρόποι να αγαπήσεις (ξανά) τη ζωή σου

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης