ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

7 στους 10 αύξησαν τον χρόνο στα social media

Τι άλλο έδειξε έρευνα της Focus Bari για την digital ζωή των Ελλήνων.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι ποσοστό χρησιμοποιεί τα social για να προβάλει τη δουλειά του.
-Γιατί η αύξηση της χρήση των social προκαλεί κατάθλιψη.


Όλοι ενημερωνόμαστε, διασκεδάζουμε, ψυχαγωγούμαστε, επικοινωνούμε, κοινωνικοποιούμαστε, προβάλλουμε και προσφέρουμε τις επαγγελματικές μας υπηρεσίες, αλλά και ψωνίζουμε διαδικτυακά.

Οι συνθήκες, όμως, της πανδημίας πυροδότησαν και αύξησαν την ήδη υπάρχουσα τάση ανάπτυξης της digital ζωής στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Αυτό έδειξε Πανελλήνια Έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari.

Πιο συγκεκριμένα:

7 στους 10 Έλληνες δήλωσαν ότι αύξησαν τον χρόνο (και ενέργεια) που αφιερώνουν στα social από την έναρξη των lockdown από τον περασμένο Μάρτιο έως σήμερα. H έρευνα εντόπισε ότι η διείσδυση του internet μεταξύ των Ελλήνων 16-74 χρόνων στο 92%. 75% αυξήθηκε η χρήση στο Facebook με τρεις στους τέσσερις Έλληνες να έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ, ενώ ακολουθούν τα Youtube και Instagram στο 62% και 55% αντίστοιχα. 

Υπάρχει και η αρνητική πλευρά

Όμως, ο αυξημένος χρόνος έκθεσης και διάδρασης στα social δεν είναι πάντα θετικός.  Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Focus Bari, εντοπίζεται ότι:

  • 2 στους 3 Έλληνες αγαπούν τα social γιατί τους κρατούν σ’ επαφή με φίλους, με την κοινωνία και γενικότερα τους κάνουν να νιώθουν συνδεδεμένοι με τον «έξω κόσμο».
  • 2 στους 5 χρησιμοποιούν τα social για να προβάλουν την δουλειά τους ή/και να προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες τους
  • 3 στους 5 παραδέχονται ότι αφιερώνουν στα social περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα ήθελαν και συχνά παρασύρονται από αυτά και αμελούν άλλες δράσεις που θα ήθελαν να κάνουν, όπως διάβασμα, κάποιο άλλο χόμπι, άθλημα κλπ., 
  • 2 στους 5 κάθε μέρα λένε το πρωί στον εαυτό τους ότι δεν θα παρασυρθούν από τα social, όμως δεν το καταφέρνουν.
  • 1 στους 3 ομολογεί ότι συχνά τα social τον/την κάνουν να αισθάνεται ακόμα περισσότερη μοναξιά—παρά την «σύνδεση»–καθώς κάποια posts φίλων τους κάνουν να αισθάνονται κατάθλιψη, και ειδικά τα posts με φωτογραφίες από εποχές προ πανδημίας τους κάνουν να αισθάνονται θλίψη.

Το καλύτερο περιεχόμενό μας έρχεται στο mail σου μόνο με την εγγραφή σου στο newsletter μας!

Διάβασε ακόμα:

Γιατί πρέπει να περιστοιχίζεσαι από περισσότερα βιβλία από όσα θα έχεις ποτέ το χρόνο

Έρευνα: Τα μυοσκελετικά προβλήματα που οφείλονται στην εργασία αποτελούν την πιο συχνή αιτία αναρρωτικής άδειας και πρόωρης συνταξιοδότησης

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Έρευνα: Η επαγγελματική και οικονομική κατάσταση των Ελλήνων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Τι Αποκαλύπτει Η Έρευνα Της Focus Bari Για Τις Σχέσεις Στην Ψηφιακή Εποχή

COVID-19//

Ποιοι είναι οι λόγοι ανησυχίας των Ελλήνων λόγω της πανδημίας;

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης