ΕΥΕΞΙΑ//

5 Τρόποι Για Να Χαλαρώσεις Στις Διακοπές Σου

Διώξε το στρες και απόλαυσε το καλοκαίρι.


Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί δεν πρέπει να αφήσεις πίσω σου εκκρεμότητες.
– Πώς θα σε ανανεώσει η φύση.


Είσαι διακοπές και σκέφτεσαι τα email, τα project που έχεις αφήσει πίσω σου και όλα όσα έχεις να κάνεις όταν επιστρέψεις στο γραφείο. Ε πώς περιμένεις λοιπόν να χαλαρώσεις; Αν δεν τα καταφέρεις, δεν θα μπορέσεις να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να βγάλεις τη χρονιά που έρχεται. Επομένως τι μπορείς να κάνεις;

1.Προετοιμάσου από πριν

Για να μπορέσεις να χαλαρώσεις, πρέπει να ξέρεις ότι όντως μπορείς να το κάνεις. Τι σημαίνει αυτό; Μην αφήσεις πίσω σου εκκρεμότητες. Ενημέρωσε τους πελάτες ή τους συνεργάτες σου ότι θα είσαι εκτός γραφείου για λίγες ημέρες και ότι δεν θα μπορείς να απαντάς σε τηλέφωνα ή email. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα στα email σου για να ενημερώνεις τον κόσμο ότι είσαι διακοπές. Έτσι μπορείς να ξεχάσεις τη δουλειά και να απολαύσεις τις διακοπές σου!

2.Κάνε διάλειμμα από την τεχνολογία

Ξέχνα τις ηλεκτρονικές σου συσκευές και αντί για τις ψηφιακές, προτίμησε τις πραγματικές επαφές. Επομένως κλείσε τηλεόραση, computer, κινητό και tablet. Ξέχνα τις ειδήσεις, τα emails, τα επαγγελματικά τηλεφωνήματα και το Internet. Κάνε διάλειμμα από την τεχνολογία και ναι! Τώρα μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου.

3.Διάβασε ένα βιβλίο

Ή έστω ένα περιοδικό. Αντί να ασχολείσαι με το κινητό σου, αποφορτίσου και άφησε το βιβλίο σου να σε ταξιδέψει. Ξέρεις ότι θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη ζωή σου; Και μάλιστα σε 3 μόλις λεπτά;

4.Απόλαυσε λίγα λεπτά ηρεμίας

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλα. Για 10 λεπτά μην κάνεις απολύτως τίποτα. Μην διαβάζεις, μην γράφεις, μην μιλάς σε άνθρωπο. Απόλαυσε λίγα λεπτά ηρεμίας και ξέχνα για λίγο όλους και όλα.

5.Γνώρισε τη φύση

Η φύση μπορεί να βελτιώσει την πνευματική σου υγεία. Η ηρεμία που σου προσφέρει είναι το ιδανικό περιβάλλον για διακοπές. Αν δεν είσαι fan του κάμπινγκ, πέρασε αλλιώς το χρόνο σου στη φύση: περπάτα ξυπόλητος στην παραλία, κάνε hiking, κολύμπησε, κάνε ποδήλατο, κοίταξε τα αστέρια και απόλαυσε τους ήχους και τα αρώματα της φύσης. Ναι είσαι σίγουρος ότι θα γυρίσεις στο γραφείο αναζωογονημένος και έτοιμος για την καινούργια σεζόν!

Διάβασε ακόμα:

Αποφορτίσου Σε Ελάχιστο Χρόνο Με Απλές Κινήσεις

Ο Χρόνος Είναι Χρήμα! 3 Συμβουλές Για Να Μην Τον Σπαταλάς 

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Πώς Θα Μείνεις Συγκεντρωμένος Όταν Όλο Το Γραφείο Είναι Διακοπές

ΕΥΕΞΙΑ//

Πώς Θα Απολαύσεις Τις Διακοπές Σου Στο Έπακρο

ΣΚΟΠΟΣ//

7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου σήμερα για να γίνεις καλύτερος αύριο

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης