ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

3 βήματα για να αποκτήσω αυτοπειθαρχία

Η στοχοθεσία χωρίς την απαραίτητη αυτοπειθαρχία είναι η μισή δουλειά.

Το να θέσουμε στόχους και μάλιστα με τον σωστό τρόπο, είναι ένα σημαντικό βήμα στο να έχω όσα επιθυμώ στην δουλειά μου, στην επιχείρησή μου και γενικότερα στην ζωή μου. 

Η στοχοθεσία όμως χωρίς την απαραίτητη αυτοπειθαρχία είναι η μισή δουλειά.

Καθώς ακόμη και τους πιο φιλόδοξους  στόχους να θέσεις και τα ιδανικά βήματα, αν δεν μείνεις πιστός σε αυτά και δεν διαχειριστείς κατάλληλα τα βήματα, πάλι δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τα 3 βήματα που θα σε βοηθήσουν να μείνεις πιστός στους στόχους σου και ενιχσύσεις την αυτοπειθαρχία σου.

Βρες το μεγάλο σου όραμα και το μεγάλο σου ΓΙΑΤΙ

Όταν ξεκινάς την στοχοθεσία και κυρίως στον επαγγελματικό τομέα είναι πολύ σημαντικό να κοιτάς μακροπρόθεσμα και να με βάση ένα μεγάλο όραμα να θέσεις και τους αντίστοιχους στόχους. Είναι σημαντικό επίσης να βρεις από πριν γιατί θες να κάνεις αυτό που έχεις θέσει για στόχο. Αν δεν έχεις ξεκάθαρο όραμα και δεν ξέρεις και το γιατί που κρύβεται από πίσω, στην πρώτη  δυσκολία θα τα παρατήσεις. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, το όραμα και το γιατί θα σε βοηθήσουν να μείνεις πιστός στους στόχους να ενισχύσεις την αυτοπειθαρχία. Θα υπάρξουν μέρες που δεν θα έχεις κανένα κίνητρο για να κάνεις όσα έχεις θέσει εσύ ο ίδιος ως βήματα. Αυτό που θα σε βοηθήσει να μείνεις πειθαρχημένος είναι το όραμα και το μεγάλο σου γιατί.

Αφαίρεσε από το οπτικό σου πεδίο ό,τι σου αποσπά την προσοχή από τον στόχο

Ένας άλλος τρόπος να ενισχύσεις την χαμένη σου αυτοπειθαρχία είναι πραγματικά να βγάλεις από το οπτικό σου πεδίο οτιδήποτε δεν σε αφήνει να ακολουθείς τα βήματα επίτευξης του στόχου σου. Είναι λογικό ειδικά στην ψηφιακή εποχή που ζούμε να παρασύρεσαι από διάφορους περισπασμούς που μοιάζουν δελεαστικοί αλλά μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν στην επίτευξη των στόχων σου αλλά και της αυτοπειθαρχίας σου. Καθώς η αυτοπειθαρχία δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που γεννιόμαστε με αυτήν αλλά την καλλιεργούμε, καλό είναι να βγάζουμε τους πειρασμούς από κοντά μας ώστε να συμβάλλουμε στην ενίσχυσή της.

Αγκάλιασε τον μη-πειθαρχημένο σου εαυτό

Όλοι μας έχουμε και τις δυο πλευρές μέσα μας, στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε και τον πειθαρχημένο, αλλά και τον μη-πειθαρχημένο εαυτό ταυτόχρονα. Το ζήτημα είναι πώς φερόμαστε και στους δυο. Για παράδειγμα αποδεχόμαστε μόνο τον πειθαρχημένο μας εαυτό και τον άλλον τον τιμωρούμε; Όχι φυσικά! Ίσα ίσα, αγκαλιάζουμε κάθε μας πλευρά και για να ενισχυθεί η αυτοπειθαρχία σίγουρα δεν πρέπει να τιμωρούμε την μη- αυτοπειθαρχημένη μας πλευρά. Μόνο όταν αποδεχτούμε θα καταφέρουμε αυτό που επιθυμούμε. 

Υπάρχουν ακόμη αρκετοί τρόποι για να καταφέρεις να αυξήσεις την αυτοπειθαρχία, όπως για παράδειγμα να γιορτάζεις τις νίκες σου. 

Όποιον τρόπο και να επιλέξεις, μην ξεχνάς πως κάθε πράγμα θέλει τον χρόνο του. Εξοπλίσου με υπομονή, επιμονή και προσπάθεια και σίγουρα θα φτάσεις εκεί που επιθυμείς.

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Πώς ένα επάγγελμα σε καθοδηγεί να βρεις τον εαυτό σου

Πώς να αντιμετωπίσετε την απόρριψη στην εργασία

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

4 βήματα για να καλλιεργήσετε μακροχρόνια αυτοπειθαρχία

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Τα βασικά στοιχεία του ηγέτη

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Πώς να πετύχεις τους στόχους σου σε 9 απλά βήματα

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης