ΕΥΕΞΙΑ//

3 Τρόποι Για Να Ξεκινήσεις Επιτέλους Γυμναστική

Ένας ειδικός εξηγεί πώς θα βρεις το κίνητρο που χρειάζεσαι.


Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί δεν πρέπει να κάνεις γυμναστική μόνος σου. 
– Γιατί ακόμα και 5 λεπτά άσκησης είναι αρκετά.


Η άσκηση έχει πολλά οφέλη στην ψυχική και σωματική σου υγεία. Από την άλλη δεν είναι πάντα εύκολο να την εντάξεις στο πρόγραμμά σου είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω έλλειψης διάθεσης. Έρευνα μάλιστα που δημοσιεύτηκε στο Neuropsychologia έδειξε ότι είναι πολύ δύσκολο να προτιμήσεις τη γυμναστική από την καθιστική ζωή.

Όσο πρόκληση όμως και αν αποτελεί αυτό, αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις.

Οι 3 συμβουλές που ακολουθούν θα σου το κάνουν πιο εύκολο:

1.Διάλεξε τη σωστή ώρα

Υπάρχει λόγος που πρέπει να προτιμήσεις τη γυμναστική το πρωί, ειδικά αν το πρόγραμμά σου είναι υπερβολικά φορτωμένο. Ο λόγος είναι απλός: η άσκηση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και τον κρατά σε εγρήγορση για ώρες. Αν λοιπόν ασκείσαι το πρωί, ο μεταβολισμός θα δουλεύει – και φυσικά θα καίει θερμίδες για ώρες αργότερα, ενώ εσύ θα κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου σου. Το επιβεβαιώνει και ο Michael C. Miller, επικεφαλής του Harvard Mental Health Letter. Αν πάλι δεν είσαι πρωινός τύπος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψεις τη γυμναστική. Μπορείς απλά να βρεις την ώρα που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα.

2.Διάλεξε το σωστό είδος

Εκείνο που μπορείς να κάνεις καθημερινά. Δεν έχει τόση σημασία τι θα είναι αυτό και σίγουρα δεν χρειάζεται να τρέξεις μαραθώνιο για να επωφεληθείς λέει ο Miller. Η επιλογή σου μπορεί να είναι τόσο απλή όσο μία βόλτα με το ποδήλατο ή με τα πόδια. Υπάρχουν τρόποι για να γυμναστείς ακόμα και αν δεν σου αρέσει η γυμναστική. Απλά διάλεξε κάτι και κάν’ το σε καθημερινή βάση ή οσο πιο συχνά γίνεται. Άρχισε με μικρά βήματα. Για παράδειγμα κάνε 5 λεπτά την ημέρα και σταδιακά αύξησε το χρόνο. Είναι σίγουρα καλύτερα από το να μην κάνεις καθόλου.

3.Κάνε γυμναστική με παρέα

Κάνε κάτι απλό, όπως μία βόλτα κάθε μέρα με έναν φίλο σου, προτείνει ο Miller. Το να κάνεις γυμναστική με παρέα, και να έχεις το δικό σου buddy θα σε βοηθήσει όχι μόνο να βρεις το κίνητρο που χρειάζεσαι όταν τα επίπεδα ενέργειάς σου είναι πολύ χαμηλά, αλλά και να υιοθετήσεις μία νέα και υγιεινή συνήθεια με πολλά και αποδεδειγμένα οφέλη.


Διάβασε ακόμα:

Πώς Να Βρεις Χρόνο Για Άσκηση Ακόμα Και Τις Πιο Δύσκολες Μέρες

60 Λεπτά Βαράκια Την Εβδομάδα Αρκούν Για Να Βελτιώσουν Την Υγεία Σου

Ίσως σε ενδιαφέρει…

FUEL YOURSELF EVERYDAY//

Ένας γιατρός μοιράζεται τα 5 απαραίτητα στοιχεία για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

ΕΥΕΞΙΑ//

Η καλύτερη μέρα για γυμναστική

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ//

Γιατί είναι σημαντικό να περνάς χρόνο μόνος σου

Thrive Global
Μην επιτρέπεις ποτέ το μέλλον να σε προβληματίζει. Θα το αντιμετωπίσεις, αν πρέπει, με τα ίδια όπλα της λογικής που σε εξοπλίζουν σήμερα εναντίον του παρόντος.

- Μαρκος Αυρηλιος

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης