ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

3 λάθη που σε οδηγούν στην εξουθένωση

Μάθε πώς να αλλάξεις τον τρόπο που εργάζεσαι, όχι την δουλειά σου.

Έχεις σκεφτεί πόσο συχνά λες ότι είσαι υπερβολικά φορτωμένος; Ότι δεν προλαβαίνεις, ότι πνίγεσαι και ότι νιώθεις εξουθενωμένος; Ίσως το περιβάλλον εργασίας σου έχει υπερβολικά μεγάλες απαιτήσεις. Όμως ξέρεις κάτι; Το πρόβλημα δεν είναι η δουλειά σου, αλλά εσύ. Γι΄αυτό αντί να σκέφτεσαι ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά, άλλαξε τον τρόπο που δουλεύεις. 

Γιατί είναι σίγουρο ότι κάνεις αυτά τα 3 λάθη:

1.Δεν βάζεις ή δεν ξέρεις να βάζεις προτεραιότητες, οπότε δεν μπορείς να αποφασίσεις τι πρέπει να γίνει και τι όχι. Τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο.

2. Δεν είσαι σε θέση να διαμορφώσεις με τέτοιο τρόπο τη ζωή σου ώστε να έχεις ελεύθερο χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου, να αποφορτιστείς και να γεμίσεις ξανά τις μπαταρίες σου.

3. Αγχώνεσαι πολύ όταν αφήνεις κάτι στην μέση.

Αντί να σκέφτεσαι ότι πρέπει να αλλάξεις δουλειά, άλλαξε τον τρόπο που δουλεύεις. 

Στο Thrive Global κάνουμε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνεις εσύ: βάζουμε διαρκώς προτεραιότητες, ασχολούμαστε μόνο με τα σημαντικά, φροντίζουμε τον εαυτό μας και έχουμε μάθει να μην αγχωνόμαστε όταν αφήνουμε κάτι στη μέση.

Όποια και αν είναι η δουλειά σου, το πιθανότερο είναι στο τέλος της ημέρας να μην έχεις ολοκληρώσει τα πάντα. Αν όμως θέλεις πραγματικά η δουλειά σου να είναι δημιουργική και γεμάτη νόημα, θα πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα, να βάζεις προτεραιότητες και να μην αγχώνεσαι με όλα δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις. Τότε μόνο θα μπορέσεις να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου, δεν θα νιώθεις εξουθένωση και παράλληλα θα μπορείς να αποφορτίζεσαι και να επιστρέφεις στο γραφείο γεμάτος ενέργεια έτοιμος να αντιμετωπίσεις προκλήσεις, να εκμεταλλευτείς νέες ευκαιρίες και να είσαι πιο αποδοτικός. Γιατί πλέον θα δουλεύεις πιο μεθοδικά και αποτελεσματικά. 

Γι΄αυτό αντί να σκέφτεσαι να κάνεις μία αλλαγή στην δουλειά σου, σκέψου μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον τρόπο που εργάζεσαι. 

Διάβασε ακόμα:

Burnout. Νίκησέ Το Πριν Σε Νικήσει!

4 Τρόποι Για Να Δουλεύεις Πιο Μεθοδικά

Ίσως σε ενδιαφέρει…

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

Μήπως δουλεύεις πολλές ώρες; Μάθε γιατί δεν είσαι παραγωγικός

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

8 σημάδια που μαρτυρούν ότι ίσως δεν έχεις βρει την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ//

7 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι επιτυχημένος ακόμα και αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει πως θα έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ως επισκέπτης. Όροι Χρήσης